جزییات اختتامیه آنلاین موسیقی جوان

به گزارش وبلاگ پیوست، آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان در حالی با معرفی برگزیدگان این رویداد برگزار گردید که دبیر هنری این رویداد از پیشنهاد طراحی جایزه ای به نام محمدرضا شجریان در دوره های آینده سخن گفت.

جزییات اختتامیه آنلاین موسیقی جوان

به گزارش گروه فرهنگی وبلاگ پیوست، چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان با معرفی برگزیدگان بخش های موسیقی دستگاهی، نواحی و کلاسیک آدینه شب نهم آبان ماه در قالب یک رویداد آنلاین در تالار وحدت به کار خود انتها داد. در این دوره از جشنواره 2 هزار و 350 خواننده و نوازنده در گروه های سنی الف، ب و ج و در شاخه های موسیقی دستگاهی، کلاسیک و نواحی به رقابت پرداختند.

در ابتدای این مراسم که به دلیل بیماری کرونا بدون حضور داوران و شرکت نمایندگان جشنواره و به صورت آنلاین به وسیله صفحهٔ اینستاگرام انجمن موسیقی ایران پخش می شد، پیغام دکتر عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط سیدعباس سجادی مجری مراسم قرائت شد.

از اینکه جشنواره جوان را در روز های کرونایی تعطیل نکردید، سپاسگزارم!

در ادامه، پیغام حسین علیزاده آهنگساز و نماینده بخش موسیقی ایرانی در چهاردهمین جشنواره موسیقی جوان پخش شد.

در متن پیغام حسین علیزاده آمده بود:

جوان ها به ما انرژی مضاعف می دهند که همچنان این جشنواره را ادامه دهیم. این جشنواره کمبود ها و حسن های زیادی دارد که با هم فکری و نظر همه دوستان شرکت نماینده می توانیم جشنواره را به حالت ایده آل برسانیم. واقعاً جای تبریک و تشکر دارد که انجمن موسیقی ایران در این شرایط جشنواره را برگزار کرد و اجازه نداد فرایند برگزاری جشنواره متوقف گردد.

من در مرحله اول نسبت به اجرا ها انتقاد داشتم و کیفیت اجرا ها برای من رضایت بخش نبود، ولی جالب است که شرکت نمایندگان بخش نهایی در این مدت کوتاه توانسته بودند پیشرفت نمایند و کیفیت خوبی را از خودشان ارائه بدهند. ما در قضاوت ها گاهی حیف مان می آمد که فقط سه برنده اعلام کنیم و به همین خاطر در بعضی از بخش ها تعداد برندگان بیشتری را اعلام کردیم.

واقعیت این است که همه بچه ها وقتی به مرحله نهایی می رسند برنده هستند. یک شرایطی پیش می آید که همه نمی توانند برنده این جشنواره باشند، ولی قصد ما اعلام برنده یا بازنده نیست. هدف حضور جوان ها در این جشنواره و کسب تجربه است. به هر حال جشنواره سال جاری در زمینه خلاقیت نتایج بسیار خوبی داشته است، من خودم راغب هستم که بخش خلاقیت را به عنوان یکی از بخش های عمده جشنواره در نظر بگیریم تا بچه ها از خودشان اثر خلق نمایند. به نظرم اگر ما این بخش را گسترش بدهیم نتایج بهتری خواهیم گرفت.

گاهی در جشنواره استعداد های عجیب و غریبی پیدا می شوند که ما می گوییم ای کاش استاد یا معلم این جوان ها را می دیدیم و به آن ها می گفتیم مثلاً در این مسائل دقت بیشتری نمایند. بچه ها از ابتدا باید درست آموزش ببینند، چون تصحیح کردن تکنیک بچه ها، بسیار سخت تر و حتی غیرممکن است. از اول باید با مشاوره خوب، معلم های خوب انتخاب نمایند. از تمام معلمینی که در سراسر کشور زحمت می کشند و شاگردان به این خوبی تربیت می نمایند ممنون هستم. دست همه را می فشارم و به آن ها خسته نباشید می گویم.

ساختار جشنواره موسیقی جوان متحول می گردد؟

امیدوارم جشنواره در آینده برنامه هایش را طوری پیش ببرد که بتواند در یک سمیناری از معلمین سراسر کشور دعوت نموده و آن ها را هماهنگ کند تا جشنواره به نتایج بهتری برسد. پیشنهاد من برای دوره های بعد، تحول در جشنواره است که امیدوارم این مسئله را بتوانیم با هماهنگی مسئولین انجمن موسیقی پیش ببریم. ایران یک کشور پهناور و با فرهنگ های بسیار متنوع است، من همواره فکر می کنم ایران یک جغرافیایی از دنیا است، چون آدم های مختلف از نژادها، فرهنگ ها و زبان های متفاوت در ایران حضور دارند. در کنار هم قرار دریافت این ها برای جشنواره بسیار غنی است.

یکی دو دهه پیش وقتی پیشکسوت ها از بین می رفتند جایگزینی برای آن ها نداشتیم و افسوس می خوردیم. فکر می کردیم این ساز و موسیقی حتی ممکن است از تاریخ حذف گردد، ولی این جشنواره باعث شد که یک بازسازی صورت بگیرد. الآن نوازندگان در سنین پایین به سراغ ساز هایی می فرایند که قبلاً نمی رفتند.

شعار جشنواره برای موسیقی نواحی، اتحاد و همبستگی است، ما برای موسیقی نواحی هیچ نگرانی نداریم که در آینده چه خواهد شد. به نظرم ما در موسیقی نواحی شاهد یک تولد دوباره هستیم. آن موسیقی که در کشور جریان دارد، موسیقی کلاسیک یا سنتی ایرانی، موسیقی کلاسیک غربی و موسیقی نواحی است. این سه موضوع در جشنواره اهمیت دارد. واقعاً در این دوران نتایج خوبی داده است. من از زبان دوستان کلاسیک می شنوم که پیشرفت ها زیاد بوده است. نکته جالب دیگر اینکه اکثریت شرکت نمایندگان در تمام رشته ها از شهرستان ها هستند و این مسئله نشان می دهد که همه راغب شده اند.

در این شرایط، موسیقی روح ما را قوی می نماید. شرایط، شرایط جالبی نیست و ما مدام خبر های ناگوار می شنویم. موسیقی یکی از هنر هایی است که ما می توانیم به آن پناه ببریم. جوان ها الآن بیشتر در منزل و دور از امکانات هستند و ممکن است تجربه نداشته باشند که چه کار نمایند. ممکن است از نظر نوازندگی و تکنیک یک انحرافاتی پیش بیاید. پیشنهاد من به جوانان این است که در این شرایط حتی از دور هم که شده با کسانی که ضروری است مشورت نمایند و همواره فکر نمایند که دارند زیر نظر استاد کار می نمایند. امیدوارم این دوران زودتر تمام گردد.

در ادامه پیغام سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایش در آمد.

یادی از خسرو آواز ایران در اختتامیه جشنواره چهاردهم

یکی از بخش های ویژه آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، یادبود خسروی آواز ایران بود که در این بخش بعضی از داوران جشنواره نظیر حسین علیزاده، حمیدرضا نوربخش، محمدرضا درویشی، داریوش پیرنیاکان، بهروز همتی، علی اصغر شاه زیدی، داوود گنجه ای و حسین بهروزی نیا از محمدرضا شجریان گفتند و یاد این استاد بزرگوار را گرامی داشتند.

سخنران بعدی که برای ایراد سخن به روی سن آمد، هومان اسعدی دبیر چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان بود که برای هشتمین سال پیاپی دبیری این جشنواره را برعهده داشت.

دبیر جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: پیش از هر چیز بر خود واجب می دانم که یادی کنم از بزرگمرد جاودانۀ موسیقی ایران زمین، استاد محمدرضا شجریان، که ما نیز در نهمین دوره از جشنوارۀ ملی موسیقی جوان افتخار میزبانی و همراهی ایشان به عنوان عضو شورا های تخصصی را داشتیم، ولی متأسفانه در ادامه کار تقدیر یارمان نبود. از طرف خودم و استادان و همکاران گرانقدرم به جامعۀ موسیقی و ملت ایران عمیقاً تسلیت عرض می کنم. با مهر آمد و با مهر رفت، و تا مهر باقی ست و تا صوت و سامعه و هنر و انسانیت باقی ست یاد و نام و صدای ملکوتی اش باقی و جاودان خواهد ماند.

امیدوارم در آینده و در زمان مقتضی جایزه ای ویژه به نام و یاد استاد محمدرضا شجریان، به گونه ای که شایسته و درخورِ شأن و منزلتِ این بزرگمرد تاریخ موسیقی ایران و دنیا باشد، در همین جشنواره یا رویداد های مشابه تدارک دیده گردد. البته همان طور که مستحضرید، به دلیل شرایط دنیای و عالمگیرِ کرونا، در این دوره از جشنواره با شرایط پیچیده و پُر چالشی روبرو بودیم، همچنین رویداد های مشابه در دنیا هم با چالش هایی از همین قبیل روبه رو بوده اند. اما، علی رغم تمام این پیچیدگی ها، با حمایت و همکاری مسئولین محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، همکاران عزیزم در انجمن موسیقی ایران و به ویژه استادان گرانقدر، این دوره از جشنواره نیز به طور شایسته ای برگزار گردید.

وی اضافه نمود: ما سال جاری بیشترین تعداد شرکت نماینده را جذب کنیم (حدود 2400 شرکت نماینده) که از تمامی ادوار پیشین جشنواره تعداد بیشتری بوده است و این مهم حاکی از بارقه های امیدی ست که علی رغم این شرایط، امید به زندگی و نقش موسیقی در تحمل این شرایط و امیدبخشی به آینده قابل توجه بوده است. در مرحلۀ نهایی نیز شاهد اجرا های بسیار درخشان و چشم گیری بودیم. به تمامی عزیزان شرکت نماینده تبریک عرض می کنم، چه کسانی که اسامی شان به عنوان برگزیده اعلام می گردد و چه کسانی که در مرحلۀ نخست شرکت کردند. همین که امید و عشق به زندگی و موسیقی را زنده نگه داشتند به آن ها تبریک عرض می کنم، از کوشش های ارزشمندشان قدردانی می کنم و برای همگی شان آرزوی موفقیت های روزافزون دارم… از نظر ما همه برنده هستند.

به امید روز هایی بهتر، هم برای موسیقی و هم برای مردم ایران و دنیا

اسعدی در بخش انتهای صحبت های خود بیان نمود: از استادان عزیز و بزرگواری که در قالب هیئت های محترم داوری، شورا های تخصصی، و مشاوران در این دوره از جشنواره و در طی این سال ها، صمیمانه و خالصانه با ما همکاری کردند. همین طور از مسئولین محترم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل محترم دفتر موسیقی، به ویژه معاون محترم امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، و همین طور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، سپاسگزاری می کنم که به ما این امکان را دادند تا این جشنواره را بدان سان که با همکارانم در انجمن موسیقی ایران صلاح دانستیم علی رغم این شرایط و دشواری ها برگزار کنیم که امیدوارم نتیجۀ رضایت بخشی حاصل شده و در آینده هم در شرایطی بهتر و مطلوب تر، و برطرف این بیماری، این جشنواره کماکان تداوم و استمرار یابد.

وی در ادامه قدردانی های خود اضافه نمود: از علی ثابت نیا مدیر امور اجرایی جشنواره و مدیر عامل مانجمن موسیقی ایران و همکاران گرانقدرم در ستاد جشنواره صمیمانه سپاسگزاری می کنم که با زحمات و حمایت های بی دریغ شان در این ایام، و با تمهیدات و تدابیری خردمندانه در این شرایط طاقت فرسا، توانستند این بار را به سرمنزل مقصود برسانند. همین طور از مدیرعامل محترم بنیاد رودکی و دیگر همراهان و مسئولینی که به ما امید و دلگرمی دادند و همکاری و حمایت کردند نیز قدردانی می کنم. امیدوارم سال آینده در همین سالن، و همین جایگاه های تالار رودکی و تالار وحدت، دگرباره حضور پُر شور موسیقیدانان و مخاطبان را ببینیم. به امید روز هایی بهتر، هم برای موسیقی و هم برای مردم ایران و دنیا

پس از صحبت های اسعدی متن پیغام محمد اله کمک مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد به چهاردهمین جشنواره ملی موسیقی جوان به مخاطبان ارائه شد.

چهاردهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان با دبیری هومان اسعدی و با مشارکت اساتید موسیقی کشور توسط انجمن موسیقی ایران، با حمایت معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر موسیقی و با همکاری بنیاد رودکی برگزار گردید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "جزییات اختتامیه آنلاین موسیقی جوان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جزییات اختتامیه آنلاین موسیقی جوان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید