معبدی باستانی که در شهر زیرآبی گمشده در مصر کشف شد!
به گزارش وبلاگ پیوست، این مقبره و عتیقه هایی که با آن دفن شده بودند، چندین بار سرتاسر جهان و در کشورهای گوناگون نگه داری شده اند.
هیچ غواصی حتی حدسش را هم نمی تواند بزند که زیر زیبایی ناب این دریا در مصر چه خواهد یافت: یک معبد زیرآبی! تا به امروز چیزهای گوناگونی از کشتی ها گرفته تا اجساد و بقایای انسانی در دوره های مختلف در کف اقیانوس ها کشف شده اند. به خصوص فرهنگ های باستانی گنجینه های ارزشمندی را در تیرگی ناپیدای اقیانوس بر جای گذاشته اند و گاهی حتی غواص های باتجربه نیز از آنچه زیر اقیانوس ها می بینند انگشت به دهان می مانند.
خوابیدن در کنار ماهی ها
یک نمونه از غنائم باشکوه زیرآبی را محققین به تازگی در شهر باستانی هراکلئون در مصر که قرن ها پیش به داخل آب فرو رفته است، کشف کرده اند. اگرچه دانشمندان و غواصان از سال 2000 به بعد در این منطقه از دریای مدیترانه فعالیت می کرده اند، اما تابستان گذشته گروهی از آن ها یک ردیف از عتیقه های باارزش پیدا کردند که پیش تر کشف نشده نبود. آن ها چیزهایی مانند جواهرات طلا، سکه، قطعات معبد و حتی بخش شکسته یک قایق باستانی که در انواع مراسم استفاده می شده است را بازیابی نمودند. باستان شناسان به این شهر تازه کشف شده، تونیس نیز می گویند.
باستان شناسان زیرآبی در کوشش هایشان از تکنولوژی اسکن بهره گرفتند که آن ها را قادر می ساخت با دقت بیشتری کف دریا را بررسی کنند. گرچه طی دو دهه غواصی چیزهای بسیاری ازجمله 75 قایق پیدا کرده اند، اما بازیابی یک شیء ویژه از قایقی که در مراسم ها استفاده می شده است، برای آن ها لذت دیگری داشت.
وزارت امور باستانی کشور مصر در این مورد بیانیه ای صادر و در آن تأیید کرد که اینجا زمانی یک مکان شلوغ و رو به توسعه و پر از شهروند و تاجر بوده است و زندگی پر جنب و جوشی در آن جریان داشته که با زندگی امروزی ما خیلی هم متفاوت نبوده است. این شهر، هشت قرن پیش از میلاد مسیح و در کناره های رود نیل برپا شده بود.
یک گوشواره طلا که در این مکان ریز آبی پیدا شده است
دانشمندان بر این باورند که یکی از رویدادهای مهمی که در این مکان اتفاق افتاده است تاج گذاری و پادشاهی کلئوپاترا در یکی از معابد منطقه است. آقای فرانک گودیو رهبر تیم دانشمندان است و از زمان شروع بررسی های زیرآبی در این منطقه، به مدت 19 سال در آن فعالیت کرده است. البته این بخش از کنکاش آن ها طی دو ماه از تابستان امسال به انجام رسید.
حدود 1500 سال پیش سیلی در این شهر جاری شد و امروزه 45 متر پایین تر از سطح دریا و به کف اقیانوس فرو رفته است. از دیگر گنجینه ها و مصنوعات نایابی که از زمان شروع بازیابی کشف شده اند می توان به ستون ها و قطعات باقی مانده از یک معبد باستانی اشاره کرد. نام این شهر را به افتخار هرکول انتخاب کرده بودند و شواهدی هست که او ممکن است از این شهر بازدید کرده باشد. قطعه گمشده قایق مراسمی #61 (نامی که محققان برایش انتخاب کردند) نشان می دهد که این قایق بسیار بزرگ بوده است و 16 متر طول و 5 متر عرض داشته است.
سکه های برنزی کشف شده مربوط به دوره شاه پتولمی دوم است که از سال 283 تا 246 پیش از میلاد مسیح حکومت می کرد. افزون بر سکه ها، این گروه ظرف های سفالی ای را یافتند که به سه یا چهار قرن پیش از میلاد مسیح مربوط هستند.
یکی از سکه هایی که در حفاری های زیرآبی پیدا شده است
هراکلئون تنها شهر باستانی ای نیست که تیم گودیو آن را کشف کرده اند. آن ها علاوه بر عملیاتی که در این منطقه انجام می دهند، یک حفاری زیرآبی را نیز در شهر کانوپوس خلیج ابوقیر اسکندریه بر عهده دارند و آنجا نیز تا به امروز مصنوعات نایابی مانند حلقه انگشتری، گوشواره و سکه کشف کرده اند. آقای وزیر مصر می گوید با مطالعه این عتیقه جات ثابت شده است که کانوپوس نیز چهار قرن پیش از میلاد مسیح شهری شلوغ و رو به پیشرفت بوده است. آن ها همچنین بقایای پورت، یک قایق باستانی و یک مجموعه ساختمان را در این شهر پیدا کرده اند که نشان می دهند این شهر به سمت جنوب در حال توسعه بوده است.
نقشه مصر باستان در دهانه نیل. می توان هراکلئون را در سمت چپ نقشه مشاهده کرد
احتمالاً مصر از نظر داشتن اماکن باستانی دیدنی و حیرت انگیزی مانند اهرام مصر و دیگر گنجینه های روی زمینیاش، مشهورترین کشور جهان باشد که گردشگران به آن سفر می کنند. یکی از باشکوه ترین زیرخاکی های یافت شده در آن که در موزه بزرگ مصر در شهر قاهره به نمایش گذاشته شد، مقبره پادشاه توتانخامون است که سال 1922 در دره پادشاهان کشف شده بود.
این مقبره و عتیقه هایی که با آن دفن شده بودند، چندین بار سرتاسر جهان و در کشورهای گوناگون نگه داری شده اند. مقبره پادشاه تات (که نام عمومی تر توتانخامون است) پس از انجام یک پروژه ترمیم که وزارتخانه و موسسه محافظت از منابع طبیعی گِتی در نیویورک روی آن انجام دادند، اکنون دوباره به نمایش گذاشته شده است. از زمانی که این مقبره به نمایش گذاشته شد میلیون ها بازدیدنماینده از آن دیدن کرده اند.
بی شک کشفیات حیرت انگیز هراکلئون و کانوپوس روزی در شهر قاهره نیز در کنار دیگر عتیقه ها و مصنوعاتی که اکنون هرساله بازدیدنمایندگان را از کشورهای مختلف به مصر می کشانند، به نمایش گذاشته خواهند شد. این نمایشگاه ها درباره تاریخ غنی مصر نکته های ارزشمندی را به ما آموزش می دهند؛ آموزش هایی که نه تنها برای گروه های علمی و کاشفان آن ها، بلکه برای تمام کسانی که هرساله از آن ها دیدن می کنند نیز سودمند خواهند بود.
منبع: لست سکند
منبع: فرارو