آشنایی با انواع کلم و خاص آنها

به گزارش وبلاگ پیوست، یکی از محبوب ترین سبزیجات در تمام جهان کلم است. کلم دارای انواع مختلفی است و هر کدام از انواع آن خواص و کاربرد های متفاوتی دارند. معروف ترین انواع کلم، کلم پیچ، کلم بروکلی و گل کلم می باشند. مهم ترین کاربرد کلم ها در انواع سالاد هاست.

آشنایی با انواع کلم و خاص آنها

خواص و فواید انواع کلم از جمله کلم بروکلی

از جمله سوالاتی که مطرح می گردد این است که در میان انواع کلم ها کدامیک بر دیگری رجحان دارد و چرا توصیه شده کلم را در رژیم غذایی روزانه وارد کنیم ؟ این درست است که کلم ها حاوی نیترات هستند ؟ چرا می گویند مبتلایان تیروئید در خوردن کلم زیاده روی ننمایند ؟

به سبزیجاتی همچون انواع کلم بروکلی، کلم بروکسل، کلم پیچ، گل کلم و کلم قمری که شکل ظاهری گل آنها همچون چلیپا (صلیب) است، سبزیجات چلیپایی می گویند. این سبزی ها دارای ترکیبات ضد سرطان بسیار قوی هستند.

براساس نتایج پژوهش ها در آمریکا مصرف مستمر گل کلم، کلم بروکلی و کلم بروکسل از احتمال ابتلا به سرطان پروستات می کاهد و خطر مرگ و میر و عود سرطان سینه را 22 تا 62 درصد کاهش می دهد که میزان این خاصیت به میزان و نوع مصرف کلم بستگی دارد.

به همین علت توصیه می گردد کلم را روزانه به صورت خام در انواع سالاد یا به صورت بخارپز همراه وعده های غذایی میل کنید. بد نیست بدانید، یک لیوان کلم خام 25 کالری، یک لیوان کلم پخته 40 کالری و 100 گرم گل کلم 10 کالری انرژی دارد.

کلم بروکسل
اسیدفولیک بالایی دارد و برای جلوگیری از نقص سیستم عصبی جنین، به خانم های باردار و کسانی که بیماری قلبی عروقی دارند، توصیه می گردد. بروکسل از نظر داشتن ویتامین نسبت به سایر کلم ها ارجحیت دارد.
کلم بروکلی
در میان سبزیجات چلیپایی بیشترین اثر ضد سرطانی را دارد و به طور محسوسی از تعداد، مقدار و میزان سلول های سرطانی کاسته، استروژن اضافی را که به رشد تومورها یاری می نماید، خنثی نموده، به علت کلسیم بالایی که دارد، برای افرادی که از لبنیات کمتر استفاده می نمایند، مفید است و مصرف آن به خانم های باردار، شیرده، یائسه و نوجوانان در سن بلوغ توصیه می گردد. خوب است بدانید مواد ضد سرطان در جوانه های کلم بروکلی بسیار بیشتر از بروکلی رسیده است و کلم بنفش به علت رنگدانه های آنتی اکسیدانی، چندین برابر بیشتر از کلم سفید خاصیت دارد.
گل کلم
گل کلم نیز سبب تقویت سیستم دفاعی بدن شده، با تقویت حافظه از بروز آلزایمر جلوگیری می نماید و به علت داشتن ترکیبات گوگردی میکروب کش قوی است.
کلم پیچ
منبع غنی ویتامین ث، گلوتامین و اسیدهای آمینه است. تجمع پلاک های چربی بر دیواره رگ ها به صورت یکنواخت انجام نمی گردد و احتمال تجمع چربی در نواحی که رگ ها خم می شوند یا به چند شاخه تقسیم می شوند، بیشتر است. تحقیقات ایمپیریال کالج لندن نشان می دهد پروتئین که از تجمع پلاک های چربی در دیواره عروق ممانعت می نماید، در این نواحی فعال نیست.

این تحقیقات نشان می دهد مواد شیمیایی موجود در سبزیجات تیره کلمیان مانند گلم کلم و بروکلی پروتئین را در نواحی پرخطر رگ ها فعال می نماید.

دکتر پل اوانز، سرپرست محققان در این تحقیق می گوید یک ماده شیمیایی به نام سولفوروفان در سبزیجات وجود دارد که این را فعال می نماید. پروفسور پیتر وایسبرگ، مدیر امور پزشکی بنیاد قلب بریتانیا می گوید نتیجه این تحقیق نشان می دهد که امکان محافظت در برابر بیماری های قلبی به وسیله خوردن سبزیجات وجود دارد.

سبزیجات تیره کلمیان مانند گل کلم و بروکلی پروتئین را در نواحی پرخطر رگ ها فعال می نماید. یک ماده شیمیایی به نام سولفوروفان در سبزیجات وجود دارد که امکان محافظت در برابر بیماری های قلبی به وسیله خوردن سبزیجات را باعث می گردد.

هر چه بیشتر کلم بروکلی (و حتی کلم فندقی) خورده گردد، خطر سرطان روده بزرگ و راست روده (انتهای روده بزرگ) در مردان کمتر می گردد. کلم بروکلی با کاهش شیوع سرطان های حلق، دهان، معده، سرطان پروستات و مثانه مرتبط است.

بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان است که تعداد، مقدار و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد. دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتنوئید، ویتامین ث، فیبر و بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین آ) است و یک آنتی اکسیدانی قوی به شمار می آید. کلسیم موجود در بروکلی، به همان میزان کلسیم موجود در شیر است، در نتیجه مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند، بسیار مفید است.

کلم و گواتر
یکی از نکاتی که نباید بیش از حد به آن حساسیت نشان داد، گواترزا بودن اعضای خانواده کلم است. کلم می تواند در مرحله ای از جذب و متابولیسم ید تداخل ایجاد کند، اما نمی توان گفت هر فردی که کلم می خورد دچار گواتر می گردد.

پس بهتر است این سبزی را بخورید اما به مقدار و افرادی که مشکل تیروئید دارند، کلم و بعلاوه شلغم را همراه با داروهای تجویز شده تیروئید مصرف ننمایند. به گفته حکمای طب سنتی کلم برای گرم مزاجان مناسب نیست و باعث ایجاد حرارت و گرمی بیش از حد، خواب پریشان، نفخ شکم، غلظت و فشار خون بالا می گردد.

کلم و نیترات آن
معمولا نیترات در سبزی های بوته ای همچون انواع کاهو و کلم اندوخته می گردد ولی میزان آن در سبزیجات تابستانی کمتر از سبزیجات زمستانی و میزان آن در انواع کلم فرق دارد.

کلم قرمز بیشترین نیترات، کلم پیچ نیترات میانه و گل کلم، کلم بروکلی و کلم بروکسل کمترین میزان نیترات را دارند.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "آشنایی با انواع کلم و خاص آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با انواع کلم و خاص آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید