آیا می توان طاسی را درمان کرد؟

به گزارش وبلاگ پیوست، یک بیماری کله ای. یعنی بیشتر تاثیرش را روی سروصورت می گذارد و حساسیت شدیدی هم به مو دارد. یعنی یکهو به چند هزار تا از آن ها حمله می نماید و همه را از ریشه قطع می نماید تا یک منطقه خالی از مو برای خودش درست کند. این مطلب بهمن 1398 در ماهانامه تندرستی منتشر شده است.

آیا می توان طاسی را درمان کرد؟

بیماری آلوپسی یا ریز منطقه ای یا سکه ای مو از هر 100 نفر دو نفر را درگیر می نماید. برایش مرد و زن فرقی ندارد. این بیماری مسری نیست و باز هم بحث مبارزه علیه خودی وسط می آید. چون به گفته پزشکان یک بیماری خود ایمنی است.

درست مثل آرتریت روماتویید که سیستم ایمنی بدن به استخوان ها حمله می نمایند. در این بیماری سیستم ایمنی با موها می جنگند. بیماری آلوپسی اصلا خطرناک نیست اما به علت مشکل ظاهری که به وجود می آورد خیلی آزاردهنده است. این بیماری به طور معمول با یک یا چند لکه تاسی کوچک روی سر خودش را نشان می دهد. البته ممکن است فقط به موهای سر بسنده نکند و در مردان تا ریش و موهای بدن را هم درگیر کند. اگر می خواهید با یک بیماری خودایمنی دیگر آشنا شوید این مطلب وبلاگ پیوست تندرستی را از دست ندهید.

آلوپسی از کجا شروع می گردد؟

از همان جایی که بقیه بیماری های خودایمنی شروع می شوند. یعنی از سیستم ایمنی. محققان معتقدند لنفوسیتها که قسمتی از گلبول های سفیدند و مسپول مقابله با عوامل بیماری زا مثل ویروس و باکتری، به ریشه موها حمله می نمایند. چون فکر می نمایند ریشه موها تهدیدی برای سلامت بدن هستند.

فولیکول های مو در اثر این حمله از بین می روند و چون این فولیکول ها خیلی کوچک می شوند، فراوری آن ها خیلی آرام انجام می گردد و ممکن است برای ماه ها در آن منطقه مویی نروید اما خبر خوب این است که گستردگی بیماری هر میزان هم که باشد باز هم فولیکول های مو زنده می مانند و می توانند دوباره مو فراوری نمایند.

چه عواملی باعث بروز این بیماری می گردد؟

درباره بیماری های خودایمنی نمی توان به طور قطع از عوامل و دلایل صحبت کرد اما محققان معتقدند این عوامل در بروز این بیماری تاثیرگذارند:

وراثت ژنتیک نقش مهمی در ابتلای فرد به این بیماری دارد. از هر پنج نفر یک نفر از کسانی که به این بیماری دچار شده اند، دارای سابقه خانوادگی هستند، یعنی فردی در خانواده به این بیماری مبتلا بوده است. بخصوص زمانی که این بیماری در سن کمتر از 30 سال رخ بدهد. این بیماری بیشتر در خانواده هایی رخ می دهد که سابقه ابتلا به اگزما، آسم، تب یونجه و برخی از بیماری های خودایمنی در آن وجود داشته است.

استرس البته سر موضوع استرس بین دانشمندان جنگ است. گروهی از آن ها معتقدند استرس می تواند باعث ریز موی سکه ای گردد اما در مقابل گروهی معتقدند وقتی پای بیماری خودایمنی وسط باشد نباید از استرس گفت.

ریزش موی سکه ای چه نشانه هایی دارد؟

نشانه های بیماری آلوپسی در هر فرد فرق دارد با این حال می توان نشانه های مشترکی از این بیماری را پیدا کرد. مثل:

به وجود آمدن لکه های کچلی کوچک و گرد در پوست سر. این لکه ها در بخش هایی از ریش یا نواحی مودار هم دیده می گردد.

ریزش و رشد مجدد مو به صورت همزمان در قسمت های مختلف بدن

ریزش بیش از حد مو در یک دوره کوتاه

ریزش مو که بیشتر به جای هر دوطرف در یک طرف پوست سر است.

فرورفتگی های ریز و لکه روی ناخن ها

تشخیص بیماری آلوپسی چگونه انجام می گردد؟

پزشک برای تشخیص بیماری معاینه فیزیکی انجام می دهد و سوابق پزشکی فرد را آنالیز می نماید. در این معاینه ها پزشک سوال هایی درباره ریزش موی بیمار می پرسد، به نوع ریزش موی سر توجه می نماید و پوست سر و بقیه بدن را آنالیز می نماید. اگر علت ریزش مو معین نباشد، پزشک برای آنالیز بیشتر این آزمایش ها را تجویز می نماید:

آزمایش خون

پزشک متخصص برای آنالیز پرکاری یا کم کاری تیروئید آزمایش خون تجویز می نماید.

تجزیه و تحلیل مو

پزشک برای آنالیز بیشتر، موهای بیمار را با میکروسکوپ تجزیه و تحلیل می نماید. چون به غیر از بیماری های خود ایمنی عوامل دیگری هم می توانند باعث ریزش مو باشند.

آیا می توان این بیماری را درمان کرد؟

خبر خوب این است که در برخی از افراد این بیماری بدون درمان خاصی و بعد از چند ماه بهبود پیدا می نماید اما متداول ترین روش برای کسانی که خود به خود درمان نمی شوند به این توضیح است:

تزریق کورتیکو استروئید

یکی از برترین روش های درمان بیماری آلوپسی تزریق کورتیکو استروئید است که در عمق یک سانتی متری پوست سر در هر چهار تا شش هفته است. این تزریق در درمان بیشتر طاسی های سکه ای می تواند مفید باشد.

پماد آنترالین

این پماد می تواند به رشد موها یاری کند. البته ممکن است باعث به وجود آمدن لک و تحریک پوست هم بگردد. این پماد در قسمت های بی موی سر برای مدت زمان محدودی استفاده و سپس شسته می گردد.

ایمنی درمانی

ایمنی درمانی باعث تحریک واکنش آلرژیک در پوست سر و درنهایت باعث رویش موها در قسمت بی موی سر می گردد. در این روش دارویی را هفته ای یک بار روی پوست سر می گذارند. این دارو پوست سر را قرمز و زبر می نماید. بعد از سه ماه از شروع درمان موها دوباره می رویند. البته ممکن است این دارو عوارضی هم به همراه داشته باشد مثل جوش های پوستی و تورم غدد لنفاوی.

درمان ریزش موی سکه ای در روش های طبیعی

اگر هوادار طب سنتی هستید، این طب درمان های مختلفی برای این بیماری مطرح نموده است.

مصرف عرقیجات گیاهی برای پاک سازی و تصفیه خون. شاتره، کاسنی، خارشتر و خارخاسک جزو عرقیجات مفید هستند.

یکی دیگر از روش های درمان طب سنتی استفاده از گل سرشوی است. می توان گل سر شوی را هفته ای یک یا دو بار روی سر گذاشت. گل سرشوی را در کاسه ای مسی با مقداری آب مخلوط کنید و روی سر بگذارید.

روغن نارگیل و روغن کرچک. مالیدن روغن نارگیل و کرچک روی قسمت طاسی برای درمان این منطقه خیلی مفید است.

دمنوش مریم گلی

دمنوش بابونه و آویشن

مالش سیر در منطقه طاسی سکه ای. سیر را بکوبید و روی قسمتی که موهایش ریخته بگذارید و چند دقیقه با انگشتان دست به آرامی ماساژ بدهید.

تخم شنبلیله را با مقداری آب خمیر کنید و روی قسمتی که موهایش ریخته بگذارید و بعد از 20 دقیقه بشویید.

استفاده از آب پیاز. آب پیاز را روی قسمت ریزش مو بگذارید و چند دقیقه ماساژ بدهید.

محل ریزش مو را با آب گل زوفا و آب خرف ماساژ بدهید.

اما نکته مهم در استفاده از راهکارهای طب سنتی این است که حتما باید با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید. میزان و دُز مصرف گیاهان در دمنوش و عرقیجات باید کاملا از طرف متخصص طب طبیعی تجویز گردد.

منبع: همشهری آنلاین

به "آیا می توان طاسی را درمان کرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آیا می توان طاسی را درمان کرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید