تنقلات سالم و خوشمزه و طرز تهیه آن ها
به گزارش وبلاگ پیوست، با طرز تهیه لذیذترین اسنک های سالم و مقوی از سراسر دنیا آشنا شوید تا در زمان هایی که وقت کافی برای آشپزی ندارید، آن ها را به سرعت در خانه آماده کنید.
همه ما با حس ولع خوردن در اواسط صبحگاه یا چند ساعت بعد از ناهار، آشنا هستیم. در این شرایط، آسان ترین کار، خوردن غذاهای آسان و آماده است؛ اما نباید به اسنک های ناسالم و مضر برای سلامتی، اجازه ورود به رژیم غذایی را داد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید، اسنک ها می توانند سالم و مفید هم باشند و انتخاب های درست و مغذی در تمام طول روز، شما را سرحال و پرانرژی نگه می دارند.
اسنک ها، بخش مهمی از رژیم غذایی روزانه شما را شامل می شوند. آن ها به شما کمک می کنند تا در طول روز، احساس گرسنگی نکنید و به کارهایتان برسید. البته همان طور که می دانید، بیشتر این خوراکی ها پر از چربی های اشباع، شکر و نمک هستند و ارزش غذایی پایینی دارند. برای داشتن یک تن سالم، بهتر است نگاه خود را به اسنک ها عوض کنید و به طور مثال، میوه، سبزیجات و انواع غلات را به عنوان اسنک های صبحگاهی مصرف کنید. در ضمنً، بهتر است اسنک هایی را در طول روز انتخاب کنید که سیرکننده هم باشند. برای این کار، باید خوراکی هایی پر از پروتئین، چربی خوب و کربوهیدرات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
در این مقاله سعی شده است تا طرز تهیه انواع اسنک های شیرین، غیر شیرین و حتی نوشیدنی های سالم در اختیار شما گذاشته شود. در ادامه با ما همراه باشید و انواع اسنک های سالم، خوشمزه و آسان را در خانه درست کنید.
انواع اسنک های سالم و خوشمزه:
- اسنک سیب با چاشنی های مختلف
- بار حلوا
- پاپ کورن چات ماسالا
- کلوچه های کیکی هویج با روکش لیمویی
- بارهای سیب، فندق و زرآلو
- تونجیرو (سوپ میسوی گوشت و سبزیجات)
- چیپس برگ چغندر فلفل و لیمو
- پاته ماهی دودی
- نان پراتای پر شده با گل کلم
- انواع شیر با طعم آجیل
اسنک سیب با چاشنی های مختلف
اسنک سیب، یک میان وعده خوشمزه و بسیار ساده است که با استفاده از یک میوه تازه در دسترس در تمام فصول سال، درست می شود. شما می توانید این اسنک سالم را به آسانی در خانه درست کنید و از طعم آن لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه چهار چاشنی و دیپ فوق العاده را در اختیار شما خواهیم گذاشت که همراه با سیب های حلقه شده، طعمی بی نظیر را خلق می کنند.
مواد لازم برای چهار نفر
- 2 عدد سیب
طرز تهیه
سیب های با پوست یا بدون پوست را به شکل دلخواه برش بزنید و روی آن را با پنیر یا چاشنی موردعلاقه خود پر کنید.
1. کره بادام ادویه دار
مواد لازم برای چهار نفر
- یک شیشه یا 170 گرم کره بادام
- یک قاشق غذاخوری پودر دارچین
- یک قاشق چای خوری جوز هندی آسیاب شده
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
- یک قاشق غذاخوری عسل خام
طرز تهیه
روغن روی کره بادام را از کره جدا کنید. سپس بقیه مواد لازم را در شیشه بریزید و درب آن را ببندید. شیشه را خوب تکان بدهید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. شما می توانید این چاشنی را برای دو هفته در یخچال نگهداری کنید. در ضمنً، روغن کره بادام را دور نریزید و از آن، برای تهیه سس سالاد استفاده کنید.
2. دیپ ارده و پنیر فتا
مواد لازم برای چهار نفر
- 70 گرم پنیر فتا
- یک قاشق غذاخوری ارده
- یک چهارم قاشق چای خوری پوست لیموی رنده شده
- یک قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- یک و نیم قاشق چای خوری روغن زیتون فوق بکر
- یک قاشق غذاخوری جعفری، گشنیز یا نعنای خرد شده
- فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه
تمام مواد لازم را با استفاده از یک چنگال یا غذاساز، با هم مخلوط کنید. سپس کمی روغن زیتون بیشتر به سس خود بیفزایید تا حالت روان تری پیدا کند. شما می توانید این سس را برای یک هفته در یخچال نگهداری کنید.
3. دیپ شکلات و شاهدانه
مواد لازم برای چهار نفر
- 20 گرم پودر کاکائو
- 60 میلی لیتر روغن نارگیل
- 30 گرم شاهدانه
- یک سرانگشت نمک
- یک قاشق چای خوری عسل خام
طرز تهیه
مواد لازم را با هم ترکیب کنید یا در ابتدا روغن نارگیل را آب کنید و سپس بقیه مواد اولیه را به آن بیفزایید و خوب هم بزنید. این سس را می توانید تا دو هفته در یخچال نگهداری کنید.
4. دیپ پستوی برزیلی
مواد لازم برای چهار نفر
- 25 گرم ریحان تازه
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
- نصف قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- یک حبه سیر
- 12 عدد بادام برزیلی (حدود 50 گرم)
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه
تمام مواد لازم را در یک غذاساز با هم ترکیب کنید. البته شما می توانید سیر، ریحان و بادام ها را با یک چاقوی تیز، ساطوری خرد کنید و سپس آن ها را با آب لیمو و روغن زیتون مخلوط کنید.
بار حلوا (Halva Bars)
همان طور که از نام حلوای همه چیز (Everything halva) برمی آید، شما می توانید این اسنک را با هر ماده غذایی که در دسترس خود دارید، درست کنید. طرز تهیه ای که در ادامه به شما آموزش خواهیم داد، شامل مواد اولیه ای می شود که ممکن است به آن ها دسترسی نداشته باشید؛ اما نگران نباشید. شما می توانید تعاد مواد اولیه را کمتر کنید یا آن ها را با دیگر آجیل ها، دانه ها و میوه های خشک، جایگزین کنید. فقط در نظر داشته باشید که نسبت مواد خشک به تر در تهیه این بار حلوا باید رعایت شود.
مواد لازم برای 24 عدد بار حلوا
- 5 عدد خرمای نرم بزرگ (حدود 120 گرم)
- 120 گرم گردوی خام
- 150 گرم فندق خام
- 75 گرم مغز تخمه آفتابگردان خام
- 60 گرم جوی دوسر پرک
- 80 گرم بادام برزیلی خام
- یک سرانگشت نمک دریایی
- 2 قاشق غذاخوری پودر میوه خشک ماکا (اختکمک)
- 3 قاشق غذاخوری کره نارگیل یا روغن نارگیل
- 2 قاشق غذاخوری ارده
- 40 گرم مغز تخمه کدو حلوایی
- 40 گرم کنجد
- 40 گرم شاهدانه
- 45 گرم دانه چیا
- 2 قاشق غذاخوری کینوای خیس کرده
- 30 گرم توت
- 3 قاشق غذاخوری عسل
- نصف قاشق غذاخوری گرده زنبور عسل
- یک قاشق غذاخوری دانه کاکائوی فرآوری نشده
طرز تهیه
خرماها را در یک کاسه میانه پر از آب، خیس کنید تا نرم و مرطوب شوند. فر را نیز در دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. گردوها و فندق ها را در یک سینی مخصوص فر پهن کنید و آن ها را برای دقیقه در فر قرار دهید تا تست شوند. آن ها را از فر دربیاورید و با استفاده از یک دستمال، گردوها و فندق ها را به هم بمالید تا پوست آن ها کنده شود.
در همین حین، مغز تخمه های آفتابگردان را در یک سینی دیگر پهن کنید و برای پنج دقیقه در فر قرار دهید تا تست شوند. سینی را از فر دربیاورید و اجازه دهید تا تخمه ها خنک شوند. جو دوسر پرک را در غذاساز بریزید و آن ها را خوب میکس کنید. سپس آن ها را در یک کاسه بزرگ بریزید. گردوها، فندق ها و تخمه های آفتابگردان تست شده را به همراه نمک و بادام برزیلی در غذاساز بریزید و میکس کنید تا به ریزی خرده نان شوند. خرماها را آبکش کنید و هسته آن ها را دربیاورید. سپس خرماها را به همراه روغن نارگیل، ارده و در صورت تمایل، پودر ماکا در غذاساز بریزید و مواد را خوب با هم میکس کنید تا یک ترکیب یکدست به دست بیاورید.
بقیه مواد لازم را به همراه مخلوط آجیل و خرما در کاسه به جو دوسر پرک خرد شده بیفزایید و آن ها را با دستانتان، خوب مخلوط کنید. این مخلوط، باید بافتی چسبناک داشته و زمانی که آن را بین دو انگشت فشار می دهید، منسجم باشد. یک کاغذ مخصوص شیرینی پزی را در یک قالب پهن کنید، به طوری که دیواره های قالب را نیز بپوشاند. مخلوط حلوا را در قالب بریزید و آن را فشرده کنید. سپس آن را برای یک ساعت در فریزر قرار دهید. قالب را پس از این مدت از فریزر دربیاورید و حلوا را با کاغذ از قالب جدا کنید و روی تخته برش بگذارید. حلوا را با دقت با یک چاقوی تیز و بزرگ برش بزنید. شما می توانید بارهای حلوا را در فریزر نگهداری کنید و آن ها را بلافاصله پس از درآوردن از فریزر، سرو کنید؛ زیرا آن ها در فریزر، به طور کامل سفت نمی شوند.
پاپ کورن چات ماسالا
پاپ کورن، محبوب ترین و پرطرفدارترین خوراکی است که تماشاگران در حین تماشای فیلم در سینما یا حتی در خانه می خورند. آیا تا به امروز به درست کردن یک پاپ کورن سالم و بدون شکر فرآوری شده فکر کرده اید؟ پاپ کورن چات ماسالا، یک نسخه سالم از این خوراکی مشهور است که با ادویه چات ماسالای هندی درست می شود. این ادویه را می توان به صورت آماده از فروشگاه خریداری کرد یا در خانه با ادویه های مختلف، درست کرد.
مواد لازم برای چهار نفر
- 100 گرم دانه پاپ کورن (دانه ذرت)
- 2 قاشق غذاخوری روغن کانولا
- 2 قاشق غذاخوری ادویه چات ماسالا
مواد لازم برای چات ماسالا
- 3 قاشق چای خوری پودر انبه
- یک قاشق چای خوری تخم گشنیز آسیاب شده
- یک قاشق چای خوری زیره سبز آسیاب شده
- سه چهارم قاشق چای خوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده
- سه چهارم قاشق چای خوری نمک
- نصف قاشق چای خوری پودر دارچین
- نصف قاشق چای خوری زنجبیل آسیاب شده
طرز تهیه
برای تهیه ادویه چات ماسالا، تمام مواد لازم را در یک شیشه بریزید و درب آن را ببندید. سپس شیشه را محکم تکان دهید تا ادویه ها با هم مخلوط شوند. برای درست کردن پاپ کورن، روغن را در یک تابه گود و دیواره دار بریزید و آن را روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید تا داغ شود. دانه های ذرت را در تابه بریزید و خوب تکان دهید تا به روغن آغشته شوند. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا دانه های ذرت برای چند دقیقه بپزند و پف کنند. زمانی که پف کردن دانه های ذرت و صدای ترق تروق، آهسته شد، تابه را از روی حرارت بردارید و پاپ کورن ها را در یک کاسه بزرگ بریزید و چات ماسالا را به آن اضافه کنید. پاپ کورن ها را با ادویه هم بزنید. توجه داشته باشید که باید ادویه را تا زمانی که پاپ کورن هنوز داغ است، به آن بیفزایید تا طعم آن به خورد دانه های ذرت برود. پاپ کورن مزه دار شده با چات ماسالا را در زمان تماشای یک فیلم مهیج، سرو کنید.
کلوچه های کیکی هویج با روکش لیمویی
کلوچه های کیکی هویج، مناسب زمان هایی هستند که هوس کیک کرده اید. اگر به مواد اولیه ذکر شده در این طرز تهیه دسترسی نداشتید، آن ها را جایگزین کنید.
مواد لازم برای 12 عدد کلوچه
- یک مشت بادام هندی یا جو دوسر پرک
- یک مشت کشمش
- 3 عدد هویج پوست کنده و ریز رنده شده
- نصف قاشق چای خوری سرپر پودر دارچین
- نصف قاشق چای خوری سرپر پودر جوز هندی
- 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل یا آب
- 2 قاشق غذاخوری شربت افرا یا آب
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
- یک سرانگشت نمک
مواد لازم برای روکش لیمویی
- یک مشت بادام هندی
- آب نصف یک عدد لیموی تازه
- یک قاشق غذاخوری شربت افرا یا عسل روان (اختکمک)
- 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل (اختکمک)
- آب به اندازه لازم
طرز تهیه
برای درست کردن کلوچه ها، بادام هندی یا جو دوسر پرک را در غذاساز بریزید و میکس کنید تا به پودر تبدیل شوند. سپس بقیه مواد لازم به غیر از کشمش و هویج را در غذاساز بریزید و میکس کنید تا یک مخلوط غلیظ و خیس به دست بیاورید. کشمش ها را در این مرحله در غذاساز بریزید و برای چند پالس، با بقیه مواد مخلوط کنید. توجه داشته باشید که کشمش ها نباید له شوند و بهتر است که به طور سالم در مایه کلوچه باقی بمانند.
مایه به دست آمده را در یک کاسه بزرگ بریزید و هویج های رنده شده را به آن بیفزایید. سپس مواد را با یک قاشق چوبی با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. از مایه، کلوچه هایی به اندازه دلخواه درست کنید و آن ها را در سینی مخصوص فر بچینید. سینی را برای دو ساعت و نیم در فر در پایین ترین دما قرار دهید تا بپزند و نرم شوند.
برای درست کردن روکش کلوچه ها، تمام مواد لازم را در غذاساز میکس کنید تا زمانی که نرم و یکدست شوند. در این مرحله، به اندازه لازم آب به روکش بیفزایید تا به غلظت مورد نظر خود برسید. روکش را برای یک شب در یخچال قرار دهید و سپس آن را روی کلوچه ها بمالید. نوش جان!
بارهای سیب، فندق و زردآلو
بارهای سیب، فندق و زردآلو، اسنک هایی بدون گلوتن، گیاهی و خوشمزه هستند که به سادگی با ترکیب میوه های تازه و آرد برنج قهوه ای درست می شوند. این بارهای لذیذ با بافتی نرم و سبک، برای سبد پیک نیک و ظرف غذای مدرسه یا ناهار، فوق العاده هستند. پس به شما توصیه می کنیم که حتما آن ها را در خانه درست کنید.
مواد لازم برای 10 عدد بار میوه
- یک عدد موز بزرگ
- یک عدد سیب بزرگ
- 50 گرم برگه زردآلوی نرم
- 25 گرم کشمش
- 75 گرم آرد برنج قهوه ای
- یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر بدون گلوتن
- 25 گرم نارگیل خشک شیرین نشده
- یک قاشق غذاخوری مارگارین بدون لبنیات
- 2 قاشق غذاخوری فندق
- 50 گرم مغز تخمه آفتابگردان
طرز تهیه
فر را در دمای 160 درجه سانتی گراد یا 325 درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود. موز را در یک کاسه بزرگ، له کنید. سپس سیب رنده شده و برگه زردآلوی خرد شده را در کاسه بریزید و با موز مخلوط کنید. کشمش، آرد برنج، بیکینگ پودر، مارگارین و نارگیل خشک را به مواد داخل کاسه اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید.
فندق و تخمه آفتابگردان را در غذاساز بریزید و میکس کنید تا پودر شوند. سپس آن ها را به مخلوط موز در داخل کاسه بیفزایید. همه چیر را خوب با هم مخلوط کنید و سپس آن ها را در یک قالب مخصوص فر بریزید. مایه را با پشت قاشق به خوبی در قالب، فشرده کنید. بارهای میوه را برای نیم ساعت در فر بپزید. سپس آن ها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید تا خنک شوند. بارها را به اندازه دلخواه برش بزنید و سرو کنید.
تونجیرو (سوپ میسوی گوشت و سبزیجات)
تونجیرو (Tonjiru) به صورت سنتی با پنیر سویای توفو، میسو (خمیر سویا، نمک و غلات تخمیر شده)، آب سوپ ماهی یا جلبک (dashi stock) و گوشت به همراه سبزیجات ژاپنی مانند دایکون (daikon) یا ترب ژاپنی و ریشه بابا آدم (burdock root) درست می شود؛ اما شما می توانید این سوپ را با مواد در دسترس در فصول مختلف سال در خانه درست کنید و مطمئن باشید که طعم خوشمزه این سوپ، شما را شگفت زده خواهد کرد.
مواد لازم برای چهار نفر
- 200 گرم ترب ژاپنی یا ترب سفید پوست کنده و نگینی خرد شده
- 90 گرم هویج پوست کنده و نگینی خرد شده
- 150 گرم سیب زمینی پوست کنده و نگینی خرد شده
- 200 گرم رشته سوپی
- 200 گرم گوشت گوساله نازک خرد شده
- نصف قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان یا روغن سبزیجات
- یک لیتر آب سوپ ماهی
- 4 تا 5 قاشق غذاخوری خمیر سویا (میسو)
- نصف یک عدد تره فرنگی ساطوری خرد شده
- فلفل چیلی خشک شده برای تزئین
طرز تهیه
سیب زمینی خرد شده را یک بار با آب بشویید تا نشاسته اضافه آن شسته شود. روغن را در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت میانه گرم کنید. سپس گوشت خرد شده را در روغن بریزید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. در ادامه ترب خرد شده، هویج، سیب زمینی، آب ماهی و رشته سوپی را در قابلمه بریزید و صبر کنید تا سوپ به جوش آید. پس از جوشیدن، شعله گاز را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید تا مواد داخل سوپ بپزند. خمیر سویا را به تدریج در سوپ بریزید و هم بزنید. سوپ را در ظرف بکشید و روی آن را با تره فرنگی خرد شده و فلفل چیلی خشک شده تزئین کنید.
چیپس برگ چغندر فلفل و لیمو
درست کردن چیپس در خانه، قطعا بهتر از خرید چیپس های آماده و ناسالم در بازار است. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه یک چیپس برگ چغندر خانگی با طعم پاپریکا و لیمو آشنا کنیم.
مواد لازم برای چهار نفر
- یک دسته برگ چغندر
- یک و نیم قاشق غذاخوری روغن زیتون
- نصف قاشق چای خوری نمک
- یک و نیم قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
- یک قاشق غذاخوری پاپریکا
- 2 قاشق غذاخوری مخمر
طرز تهیه
برگ چغندر را خوب بشویید و آن را خشک کنید. سپس برگ های چغندر را از ساقه جدا کنید و کنار بگذارید. هر برگ را از وسط نصف کنید و هر بخش را به دو قسمت دیگر تقسیم کنید. برگ های خرد شده را در یک کاسه بریزید. سپس بقیه مواد لازم را در کاسه بریزید و همه چیز را با هم خوب مخلوط کنید. برگ ها را با دستانتان خوب ماساژ دهید تا مواد دیگر به خورد برگ ها بروند. برگ های چغندر مزه دار شده را در یک سینی بچینید و آن ها را برای هشت تا 10 دقیقه در فر در دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت بپزید. در حین پخت چیپس چغندر در فر، مراقب باشید که برگ ها نسوزند. سینی را از فر بیرون بیاورید و چیپس چغندر را پس از خنک شدن در یک شیشه دربسته بریزید. این اسنک خوشمزه را می توان تا یک هفته در این شیشه های دربسته نگهداری کرد.
پاته ماهی دودی
پاته ماهی دودی، یک غذای فوق العاده راحت و خوشمزه است که به سرعت در خانه آماده می شود و ظاهری وسوسه کننده و طعمی اشتهاآور دارد.
مواد لازم برای دو تا سه نفر
- 3 عدد فیله ماهی دودی
- 3 قاشق غذاخوری ماست پروبیوتیک
- آب نصف یک عدد لیموی تازه
- یک قاشق غذاخوری کبر (caper) درشت خرد شده
- نمک و فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه
پوست فیله ماهی را جدا کنید. سپس ماست، آب لیمو، نمک و فلفل سیاه را به فیله ها بیفزایید و با دست کمی ماساژ دهید تا طعم آن ها به خورد ماهی برود. ماهی ها را در غذاساز بریزید و با سرعت کم، میکس کنید. سپس کبر خرد شده را در غذاساز بریزید و با ماهی ها مخلوط کنید. اگر دوست دارید که بافت غذای شما درشت تر باشد، می توانید به جای غذاساز از چنگال استفاده کنید. پاته ماهی دودی را با سبزیجات خام سرو کنید.
نان پراتای پر شده با گل کلم
نان پراتای پر شده با گل کلم، یک خوراکی خوشمزه درست شده با سبزیجات است که می توان برای صبحانه یا عصرانه سرو کرد. این اسنک به سرعت آماده می شود و مناسب زمان هایی است که می خواهید خیلی زود، چیزی برای خوردن آماده کنید.
مواد لازم برای 6 نفر
- 2 عدد برگ گل کلم
- 6 عدد برگ نعنا
- نصف یک عدد گل کلم (حدود 200 گرم)
- آب یک چهارم یک عدد لیموی تازه
- یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر
- یک سرانگشت دانه زیره
مواد لازم برای خمیر نان
- 125 گرم آرد کامل
- 125 گرم آرد ساده
- 2 قاشق چای خوری روغن زیتون فوق بکر
- یک قاشق چای خوری نمک
- کره به اندازه لازم (برای سرخ کردن)
طرز تهیه
برگ های گل کلم را جدا کنید و تردترین آن ها را به همراه برگ نعنا با یک چاقوی تیز به صورت ساطوری، خرد کنید. خود گل کلم را نیز خرد کنید و ساقه آن را به قطعه های کوچک برش بزنید. گل کلم خرد شده را در غذاساز بریزید و میکس کنید تا به غلظتی شبیه به برنج پخته دربیاید. روغن زیتون، آب لیمو، زیره و نمک را به همراه نعنا و برگ گل کام خرد شده در غذاساز بریزید و مواد را با هم مخلوط کنید.
برای آماده سازی خمیر، آردها، روغن زیتون، نمک و 125 میلی لیتر آب را در یک کاسه با هم مخلوط کنید و ورز دهید تا یک خمیر به دست آید. روی خمیر را بپوشانید و آن را برای 20 دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند. خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید. کمی آرد کامل در یک کاسه بپاشید و سپس یک گلوله خمیری را در آن بغلتانید تا کاملا پوشیده از آرد شود. گلوله خمیری را با وردنه پهن کنید تا به یک دایره با قطر هشت سانتی متری تبدیل شود.
یک قاشق غذاخویر سرپر از مخلوط گل کلم را در وسط خمیر بریزید و سپس آن را تا کنید. در ادامه خمیر را با دستانتان به شکل یک توپ گرد دربیاورید. خمیر را دوباره در آرد بغلتانید و آن را دوباره با وردنه به شکل یک دایره با قطر 15 سانتی متر، پهن کنید. نگران بیرون ریختن مخلوط گل کلم از خمیر نباشید. خمیر را دوباره به آرد آغشته کنید و آن را کنار بگذارید. این مرحله را با بقیه گلوله های خمیری تکرار کنید.
یک تابه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا گرم شود. سپس کمی کره در آن بریزید و اجازه دهید تا آب شود. نان های پراتا را در تابه قرار دهید و آن ها را سرخ کنید تا به رنگ قهوه ای دربیایند. نان ها را برگردانید و طرف دیگر آن ها را نیز سرخ کنید. در حین سرخ کردن، سعی کنید نان های آماده شده را گرم نگه دارید. این اسنک خوشمزه را بلافاصله سرو کنید.
انواع شیر با طعم آجیل
شیر با طعم آجیل، یک عصرانه سبک، اشتهاآور و بسیار خوشمزه است و برخلاف اسموتی، شکم شما را پر نمی کند. بسکمک از شیرهای طعم دار شده با انواع آجیل، شیرین نیستند؛ زیرا کره نارگیل، تنها ماده شیرین کننده ای است که به آن ها افزوده می شود.
مواد لازم برای بیس شیر با طعم آجیل
- 110 گرم فندق استرالیایی خیس شده از دو تا چهار ساعت قبل (اگر زمان کافی برای خیس کردن فندق ها ندارید، اصلا نگران نباشید؛ زیرا آن ها به خوبی در غذاساز خرد می شوند.)
- 110 گرم شاهدانه
- 900 میلی لیتر آب تصفیه
- 2 تا 3 قاشق چای خوری عصاره وانیل
- یک سرانگشت نمک دریایی
طرز تهیه
فندق های خیس کرده را آبکش کنید. سپس آن ها را به همراه بقیه مواد لازم در یک غذاساز یا مخلوط کن بریزید. مواد داخل غذاساز را با سرعت بالا میکس کنید تا کاملا یکدست شوند و کف کنند. این مخلوط را از یک صافی مخصوص پنیر عبور دهید. سپس آن را در شیشه دربسته بریزید. شیر با طعم آجیل را می توان تا پنج روز در یخچال نگهداری کرد. در ادامه شما را با طعم دهنده های دیگری آشنا خواهیم کرد که در ترکیب با شیر مزه دار شده با آجیل، یک نوشیدنی جادویی را خلق می کنند. برای تهیه این نوشیدنی، کافی است 230 میلی لیتر از شیر مزه دار شده را با مواد لازم ذکر شده در ادامه مقاله در غذاساز مخلوط کنید و پس از سرد شدن، نوشیدنی را سرو کنید.
1. مواد لازم برای نسخه شیر ماچا با طعم آجیل
- یک قاشق چای خوری چای ماچا
- یک قاشق چای خوری کره نارگیل
2. مواد لازم برای شیر زردچوبه با طعم آجیل
- دو سانتی متر ریشه زنجبیل تازه خرد شده
- یک قاشق چای خوری عسل یا دیگر شیرین کننده های مایع
- یک قاشق چای خوری کره نارگیل
3. مواد لازم برای شیر کاکائو با طعم آجیل
- 2 تا 3 قاشق چای خوری پودر کاکائوی خام
- 2 قاشق چای خوری کره نارگیل
- یک قاشق چای خوری وانیل
4. مواد لازم برای شیر و گوجی با طعم آجیل
- 3 تا 4 قاشق چای خوری پودر گوجی بری (goji berry)
- یک قاشق چای خوری کره نارگیل
5. مواد لازم برای شیر و بلوبری با طعم آجیل
- نصف لیوان بلوبری تازه
- یک قاشق چای خوری کره نارگیل
6. مواد لازم برای شیر، وانیل و ادویه با طعم آجیل
- نصف یک عدد غلاف وانیل
- یک قاشق چای خوری عصاره وانیل
- یک سرانگشت هل آسیاب شده
- یک سرانگشت جوز هندی تازه آسیاب شده
- 2 عدد خرمای بدون هسته