طرز تهیه کباب برگ تابه ای خوشمزه
به گزارش وبلاگ پیوست، کباب برگ تابه ای نوعی گوشت کبابی در ماهیتابه است که می توانید در خانه درست کنید. برای درست کردن این کباب دیگر نیازی به آتش زغال نیست و به راحتی می توانید حتی در محیط های بسته، لذت خوردن یک کباب برگ خوشمزه را تجربه کنید.
وبلاگ پیوست | سرویس آشپزی - کباب کردن یکی از روش های سنتی طبخ گوشت است که اگر به صورت استاندارد صورت گیرد، می تواند روش مناسبی برای پختن گوشت باشد. روش استاندارد پختن گوشت این است که گوشت به طور یکسان در معرض حرارت 75-65 درجه سانتی گراد قرار گیرد. ولی در روش کباب کردن گوشت روی زغال معمولا چنین اتفاقی نمی افتد و احتمال باقی ماندن میکروارگانیسم های بیماری زا در گوشت وجود خواهد داشت. از طرفی دود زغال ایجاد شده در حین پخت، حاوی مواد سرطان زایی بوده که برای سلامت مضر است. شاید بتوان گفت، درست کردن کباب تابه ای روشی برای برطرف این مشکل است. برای تهیه کباب برگ تابه ای نیز از همان روش کباب برگ زغالی استفاده می گردد، با این تفاوت که پخت کباب در تابه که بهتر است تابه رژیمی باشد، صورت می گیرد.
طرز تهیه کباب برگ تابه ای
مواد لازم | |
گوشت راسته گوسفندی | 1 کیلوگرم |
پیاز متوسط | 3 عدد |
آب پیاز | 1 پیمانه |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
زعفران | 1 قاشق چایخوری |
کره | 1-2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1-2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه کباب برگ خانگی در ماهیتابه
- ابتدا پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی درشت خرد نموده و گوشت راسته را در پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده بخوابانید، به طوریکه اطراف آن کاملا با پیاز و فلفل دلمه ای پوشانده گردد.
- روی ظرف حاوی مخلوط گوشت و پیاز، سلفون بکشید و آن را در فریزر قرار دهید تا گوشت منجمد گردد. سپس در یخچال بگذارید تا از حالت انجماد خارج گردد.
- گوشت راسته را روی تخته گوشت قرار دهید و از وسط برش بزنید. برش، نباید به اندازه ای عمیق باشد که دو نیمه گوشت از هم جدا شوند.
- روی تخته گوشت را با آب خیس کنید و گوشت را روی آن قرار دهید. با پشت چاقو به گوشت ضربه بزنید تا روی کل سطح آن شیار هایی ایجاد گردد.
- از یک پایانی گوشت، دو برش به پهنای 4 انگشت و دو برش به پهنای 3 انگشت ایجاد کنید.
- دو برش 4 انگشتی را در امتداد هم قرار دهید و سپس دو برش 3 انگشتی را در امتداد آن بگذارید.
- برای به سیخ کشیدن تکه های گوشت، ابتدا سیخ چوبی را با آب خیس کنید.
اول تکه های 4 انگشتی و سپس تکه های 3 انگشتی را به ترتیب وارد سیخ کنید.
- سیخ را روی تخته مرطوب قرار داده و با کف دست روی گوشت کمی فشار وارد کنید تا شکل بگیرد، سپس قسمت های اضافه گوشت را از دو طرف ببرید تا کباب به شکل مخروط درآید.
- آب پیاز، محلول زعفران و فلفل سیاه را در بشقاب پهنی بریزید. سپس سیخ ها را در آن بخوابانید.
- حدود 10 دقیقه صبر کنید تا گوشت مزه دار گردد.
- سیخ ها را کف تابه رژیمی بچینید و درب تابه را ببندید. حرارت را خیلی ملایم کنید و اجازه دهید تا گوشت آب انداخته و در آب خود پخته گردد.
- پس از 30 دقیقه کباب ها را برگردانید تا طرف دیگر نیز پخته گردد.
- وقتی گوشت کاملا پخت و نرم شد، کره، محلول زعفران، نمک و آبلیمو را مخلوط نموده و در پایان روی کباب بدهید. 10 دقیقه دیگر صبر کنید تا سس کباب به خورد آن برود، سپس حرارت را خاموش کنید.
- کباب برگ تابه ای را با برنج زعفرانی، گوجه فرنگی کبابی و هویج پخته سرو کنید.
دو نکته مهم در تهیه کباب برگ تابه ای
- برای پختن کباب برگ تابه ای بهتر است از تابه رژیمی استفاده گردد که درب آن کاملا سفت شده و در آن بخار ایجاد می گردد.
- حرارت را خیلی ملایم کنید تا گوشت آب بیاندازد و در آب خود بپزد؛ در غیر اینصورت گوشت می سوزد.
سخن آخر
یکی از دورچین های کباب معمولا گوجه فرنگی کبابی است. گوجه فرنگی، حاوی ماده ای به نام لیکوین است که جذب آن در گوجه فرنگی پخته بهتر صورت می گیرد و مصرف آن به مرد های در رده سنی 40 تا 45 سال که بیشتر در معرض سرطان پروستات قرار دارند، توصیه می گردد. هویج پخته نیز نسبت به هویج خام، دارای آنتی اکسیدان بیشتری است، زیرا بافت هویج در حین پخت شکسته شده و در نتیجه جذب آنتی اکسیدان های موجود در آن افزایش می یابد؛ بنابراین مصرف گوجه فرنگی کبابی و هویج پخته را در کنار کباب برگ از قلم نیاندازید.
در این مطلب طرز تهیه کباب برگ در ماهیتابه را آموزش دیدید؛ پیشنهاد می کنیم طرز تهیه کباب تابه ای یا کباب دیگی خوشمزه و طرز تهیه کباب تابه ای ترکیه را نیز در وبلاگ پیوست بخوانید.
منبع: setare.com