8 راه چاره مؤثر برای کاهش میل به مصرف شیرینی جات
به گزارش وبلاگ پیوست، شاید شما هم از آن دست افرادی باشید که گاه و بی گاه به مصرف شیرینی جات تمایل دارید و بارها تصمیم به ترک این عادت گرفتید اما پیروز نشدید. خبر خوب برای شما این است که می توانید با مصرف غذاهای مغذی یا نوشیدن مداوم آب و چند راه چاره دیگر میل به شیرینی جات را کاهش دهید.
به گزارش وبلاگ پیوست، هنگامی که هوس شیرینی به سراغتان می آید، این بدن شما نیست که به انرژی احتیاج دارد، بلکه مغزتان در پی چیزی است که اندازه زیادی دوپامین را در سیستم پاداش آزاد کند. مصرف شیرینی ها، سیستم دوپامین مزولیمبیک (سیستم پاداش مغز) را در مغز فعال می نماید و دوپامین آزاد می گردد. دوپامین، یک پیغام رسان شیمیایی در بدن است که سبب ایجاد احساساسات خوب می گردد؛ این حس سرخوشی و احساسات خوب به قدری برای ما خوشایند است که به مرور تمایل به مصرف قند و شیرینی را در ما تقویت می نماید. در واقع این مغز است که تقاضای ترشح دوپامین می نماید و میل به شکر و شیرینی هم ممکن است به دلیل کمبود این هورمون باشد.
در ادامه راه هایی برای کنترل میل به شیرینی جات به شما ارائه می گردد:
1. یک وعده غذایی سالم و مغذی بخورید
نکته مهم در این زمینه این است که مفهوم هوس با گرسنگی یکسان نیست. اگر هم در هنگام گرسنگی، هوس خوراکی های شیرین بکنید، مقاومت در برابر این حس سخت است! در واقع، هوس همراه با حس گرسنگی، تمایل شما به مصرف شیرینی جات را دوچندان می نماید. اگر در این مواقع هوس شیرینی کردید، برترین کار این است که بلافاصله یک میان وعده یا وعده غذایی سالم بخورید تا تمایل به مصرف قند از سرتان بیفتد. غذاهای غنی از پروتئین، مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ برای مهار این حس مفید هستند.
2. دوش آب گرم بگیرید
مطالعات نشان می دهد حداقل 5 تا 10 دقیقه دوش آب گرم یا حمام آب گرم در بعضی افراد که هوس قند دارند، باعث فراموشی و تسکین این هوس می گردد.
3. پیاده روی سریع داشته باشید
یکی دیگر از راه هایی که در توقف میل به مصرف شرینی جات مؤثر است، پیاده روی سریع در خارج از محیط خانه است. این کار به دو منظور برایتان مفید است؛ اول، سبب هضم وعده غذایی قبلی می گردد. دوم اینکه ورزش باعث آزاد شدن اندورفین در مغز و ایجاد حس خوب می گردد که می تواند به از بین بردن ولع شیرینی جات یاری کند.
4. آب بنوشید
گاهی اوقات دلیل میل به شیرینی جات، کم آبی بدن است. در مواقعی که تمایل به مصرف قند و شیرینی دارید، یک لیوان آب بنوشید تا موقتاً از این حس فاصله بگیرید.
5. میوه بخورید
مصرف میوه می تواند به برطرف هوس قند یاری کند. زمانی که میل شدید به خوردن شیرینی دارید، می توانید میوه را جایگزین خوراکی های شیرین کنید و از این طریق، فیبر کافی هم دریافت کنید. موز، سیب، پرتقال گزینه های خوبی برای این منظور هستند.
6. از مصرف پروتئین غافل نشوید
پروتئین بیشتری دریافت کنید. پروتئین برای ایجاد حس سیری مفید است و می تواند به کاهش هوس شیرینی جات یاری کند. خوردن وعده های غذایی سالم و متعادل در زمان بندی مناسب می تواند این میل را تا حد زیادی کم کند. مواد غذایی غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی و تخم مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
7. خوب بخوابید
تحقیقات نشان داده است که خواب نامناسب و ناکافی شبانه می تواند منجر به مصرف قند یا غذاهای ناسالم در روز بعد گردد. هم چنین مدت زمان خوابیدن با بهبود اندازه حساسیت به انسولین و کاهش اشتها و میل به خوردن شیرینی و شوری مرتبط است.
8. استرس خود را کنترل کنید
بعضی افراد در مواقعی که مضطرب هستند، به مصرف شیرینی جات روی می آورند. سعی کنید با نوشیدن آب، تنفس عمیق و دوری از موقعیت تنش زا، بر استرس و اضطراب خود غلبه کنید تا به سمت مصرف شیرینی جات نروید.
- تاثیر مخربی که نوشابه بر سلامت روان بچه ها می گذارد
- رژیم میوه 3 روزه | فواید و دردسرهای رویکردی که محبوب شده است!
- اگر آهن بدنتان کم است این خوراکی ها را بخورید