آلوپورینول دارویی برای درمان نقرس

به گزارش وبلاگ پیوست، آلوپورینول برای درمان نقرس، که دردناک ترین نوع آرتریت است، به کار می رود. این دارو هم چنین در درمان سنگ کلیه به کار می رود. نام تجاری این دارو زیلوپریم است. در این مقاله با دوز مصرفی، موارد مصرف و عوارض جانبی

آلوپورینول دارویی برای درمان نقرس

ترجمه و تألیف: حمید وثیق زاده انصاری

منبع: راسخون

آلوپورینول برای درمان نقرس، که دردناک ترین نوع آرتریت است، به کار می رود. این دارو هم چنین در درمان سنگ کلیه به کار می رود. نام تجاری این دارو زیلوپریم است. در این مقاله با دوز مصرفی، موارد مصرف و عوارض جانبی این دارو بیشتر آشنا می شوید.

فرآیندهای مختلف در بدن بوسیله مواد شیمیایی که آنزیم نامیده می شوند و به اسم واکنش دهنده ها و هم کاتالیزورها فعالیت می نمایند، انجام می گردد. گزانتین اکسیداز یکی از این نوع آنزیم ها است که سبب اکسایش گزانتین و هیپوگزانتین می گردد و آن را تبدیل به اوریک اسید می نماید و سپس اسید اوریک از طریق ادرار از بدن دفع می گردد. نقرس بر اثر اندازه بیش از حد اوریک اسید و در نتیجه آن سطح بالای اسیدیته خون ایجاد می گردد.

بنا بر این، برای درمان یا پیش گیری از نقرس، می بایستی مکانیسمی که موجب تشکیل اسید اوریک می گردد را مهار و متوقف کرد. این دقیقاً کاری است که آلوپورینول انجام می دهد.

آلوپورینول با آنزیم گزانتین اکسیداز ترکیب می گردد و آن را غیر فعال می نماید، و بدین ترتیب فرآیند اکسید شدن گزانتین و هایپوگزانتین را مهار می نماید. در نتیجه، فراوری اسید اوریک کاهش می یابد و از بروز بیماری نقرس پیش گیری می نماید. این دارو در پیش گیری از نقرس مفید است اما قادر به درمان حملات حاد این بیماری نمی باشد.

در ایالات متحده آلوپورینول در شکل دارویی به زولوپریم معروف است و در بعضی کشورها به اسم لوپورین و پورینول در بازار دارویی فرخته می گردد. نام شیمیایی مخصوص آن 1و5 دی هیدرو 4H پیرازولو [3و4-d] پیریمیدین 4 یک است. این دارو به شکل قرص سفید رنگی است که هرکدام حاوی 500 میلی گرم آلوپورینول و سایر ترکیبات نظیر منزیوم استرات، لاکتاز، و هم چنین نشاسته سیب زمینی به منظور جذب و هضم در بدن است. غلظت و محتوای کلی این دارو ممکن است با توجه به دوز درخواست شده متفاوت باشد.

دوز دارو برای درمان بیماری نقرس

دوز توصیه شده برای درمان نقرس معمولاً 200 تا 300 میلی گرم روزانه برای بزرگ سالانی است که از بیماری نقرس رنج می برند. اگر حمله نقرسی شدید باشد، دوز دارو ممکن است تا 400 الی600 میلی گرم روزانه افزایش یابد. بدون توصیه پزشک این دارو را مصرف نکنید. بهتر است دوز دارو را با توجه به تجویز کار ورز پزشکی تنظیم کنید. این دارو معمولاً همراه با آب مصرف می گردد اما در صورت بروز هر گونه مسائل شکمی آن را همراه با شیر مصرف کنید.

دوز دارو معمولاً در طول یک روز تقسیم می گردد. بنا بر این اگر فراموش کردید یک نوبت را مصرف کنید، پس از آن در نوبت بعدی، دوز دو برابر مصرف نکنید زیرا ممکن است سبب واکنش های شدید خاصی گردد. برای بیمارانی که اختلال کلیوی دارند، دوز دارو می بایستی بسیار کم باشد، زیرا در بعضی موارد گزارش شده، این دارو سبب آسیب کلیوی شده است.

عوارض جانبی

این دارو معمولاً عوارض جانبی مهم و قابل توجهی ندارد. اگر چه، در صورت حساسیت بیمار به دارو، ممکن است فرد با مصرف آن با مسائلی رو به رو گردد. در چنین مواردی، بعضی عوارض جانبی گزارش شده عبارتند از علایم جوش، خون ریزی در ادرار، گلو درد، اسهال، سرگیجه، ضعف، یا حمله ناگهانی بیماری. عوارض بیش از حد و شدید نادر هستند اما در صورت روبرو شدن با هریک از این عوارض فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

توصیه شده است زنان بار دار از مصرف این دارو خود داری نمایند زیرا آلوپورینول می تواند از شیر مادر عبور کند و به نوزاد منتقل گردد. در صورتی که زنان بار دار مجبور به استفاده از این دارو هستند، نباید نو زاد خود را پس از تولد از شیر خود تغذیه نمایند. در بعضی موارد نادر، دارو سبب آسیب شدید سلول های عصبی و مغز استخوان می گردد.

بدن انسان ساختار و دستگاهی با طراحی، برنامه ریزی و سامان دهی بسیار خوب دارد. هنگامی که از داروها برای درمان انواع نا هنجاری عمل کردی استفاده می گردد، می بایستی مراقب بود، زیرا دارو نه تنها فرآیند هدف را تحت تأثیر قرار می دهد بلکه سایر فرآیندها را هم متأثر می نماید. بنا بر این، هنگام استفاده از دارو، همواره خطراتی وجود دارند و به همین منظور پزشکان می بایستی دارویی با کمترین خطرات را انتخاب نمایند. برای تجویز دارو، سابقه پزشکی بیمار باید در نظر گرفته گردد.

سعی کنید اطلاعات زیادی در خصوص نوع بیماری که شما را مبتلا نموده است کسب کنید و بدین ترتیب هنگام مشورت با پزشک، به خوبی از فرایند بیماری خود مطلع باشید. قبل از آغاز درمان، با پزشک خود درباره فواید و هم خطرات و عوارض جانبی یک نوع درمان خاص مصاحبه کنید.

در خصوص تمام بیماری ها، پیش گیری همواره بهتر از درمان است. داروهایی مانند آلوپورینول با خطراتی همراه هستند اما در درمان بیماری مؤثر هستند. در پی درمان جامع و کامل نقرس باشید، درمانی که از طریق آن بتوانید رژیم غذایی خود را به خوبی تنظیم کنید و از عود و بازگشت بیماری جلو گیری کنید.

هشدار: این مقاله صرفاً به منظور مرجعی برای کسب اطلاعات تدوین شده است. و به معنی جای گزینی برای توصیه کارورز پزشکی نیست.

منبع: راسخون

به "آلوپورینول دارویی برای درمان نقرس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلوپورینول دارویی برای درمان نقرس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید