خواص بی نظیر پیاز؛ از کلاژن سازی تا بهداشت دهان و دندان!
به گزارش وبلاگ پیوست، پیاز جزء مواد خوراکی بسیار مفیدی است که در درمان بیشتر بیماری ها دستی برآتش دارد! این ماده خوراکی سرشار از فواید طبی است و می تواند به عنوان عاملی برای پیشگیری ازابتلا به بیماری ها استفاده گردد.
پیاز خوراکی بی نظیر با خواص خارق العاده است. این ماده غذایی در گذشته بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت و همواره پیاز در سفره پدربزرگ ها و مادربزرگ ها دیده می شد که در کنار غذا سرو می کردند. اما امروزه بسیاری از افراد به علت بوی نامطبوع این خوراکی پرخاصیت چندان میلی به مصرف آن ندارند. در این گزارش شما را با خواص شگفت انگیز پیاز برای داشتن پوستی شاداب و زندگی سالم آشنا خواهیم کرد.
پیاز جزء مواد خوراکی بسیار مفیدی است که در درمان بیشتر بیماری ها دستی برآتش دارد! این ماده خوراکی سرشار از فواید طبی است و می تواند به عنوان عاملی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها استفاده گردد.
کلاژن ساز قوی: پیاز علاوه بر دارا بودن ویتامین C و آنتی اکسیدان، حاوی ترکیباتی است که خاصیت ضدالتهابی دارد و موجب تقویت کلاژن سازی در پوست می گردد؛ در نتیجه از شل شدن و افتادگی پوست جلوگیری و آن را سفت می نماید. پیاز هم مانند سیر بر فعالیت 2 نوع آنزیم که وظیفه ایجاد التهاب و تحریک پذیری پوست را دارند تأثیر گذاشته و با کاهش یا متوقف کردن فعالیت این دو آنزیم، پوستی زیبا و بدون چین و چروک به ما هدیه می دهد.
یکی از خواص پیاز، خاصیت آنتی اکسیدانی آن است. همان طور که می دانید، آنتی اکسیدان ها تأثیر بسزایی در مراقبت از پوست دارند. آنتی اکسیدان های موجود در پیاز با رادیکال های آزادی که باعث ایجاد چین و چروک می شوند مقابله نموده و پوست شما را از چین و چروک محافظت می نمایند.
لایه برداری پوست: عصاره پیاز به علت دارا بودن اسید های گیاهی می تواند روی پوست پیلینگ مناسب انجام دهد. یعنی باعث ریزش و رفع لایه سلول های مرده و کراتینه پوست گردد. این فعالیت موجب شادابی پوست می گردد که ثمره این عملکرد داشتن پوستی بدون لک، بدون جوش، تمیز و با طراوت خواهد بود که این امر در آنالیز ها و تحقیقات به اثبات رسیده است. گفتنی است که بعد از انجام این عمل و شستن پوست بهتر است به اندازه لازم از کرم گیاهی روی پوست مالیده گردد. البته پوست های چرب معمولاً احتیاج به کرم ندارند.
جنگ پیاز و آکنه: یکی دیگر از ترکیبات پیاز کرومیم (chromium) است. یکی از عوامل مهم در بروز آکنه وجود باکتری است که کرومیم می تواند اندازه آلودگی های باکتریایی را کم نموده و به کمتر شدن آکنه موجود در پوست یاری کند. بنابراین، با اضافه کردن این آنتی باکتریال به رژیم غذایی روزانه خود می توانید پوستی شاداب و زیبا داشته باشید.
درمان کبد چرب: پیاز خام حاوی مقادیر مناسبی از اسید فولیک است که می تواند از ابتلا به بیماری های کبدی مانند بیماری کبد چرب پیشگیری کند. زیرا فلاونوئید و کورستین موجود در پیاز از جمع شدن چربی در اطراف کبد جلوگیری می نماید. پیاز علاوه بر اینکه باعث محافظت از کبد در مقابل چربی ها می گردد به پاکسازی و سم زدایی کبد نیز یاری شایانی می نماید. پیاز حاوی مقادیر غنی از دی سولفید است که باعث پاکسازی کبد می گردد و خطر ابتلا به بیماری ها رایج کبدی را کاهش می دهد.
بعلاوه اسیدفولیک موجود در این ماده غذایی گران بها و جلوگیری آن از ابتلا به کبدچرب موجب داشتن پوستی زیبا و شفاف خواهد شد.
ضدعفونی نماینده طبیعی برای از بین بردن جوش صورت: شاید بار ها شنیده باشید پیاز ضد میکروب و باکتری است و به عنوان یک ضدعفونی نماینده طبیعی شناخته می گردد. به همین جهت می توانید برای رفع کردن جوش های روی صورت و آکنه از ماسک های تهیه شده با پیاز بهره گیرید.
برای تهیه یک ماسک مناسب جهت رفع جوش های صورت 1 قاشق غذاخوری آب پیاز را به همراه 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید و به آرامی روی پوست صورت ماساژ دهید. اجازه دهید این ماسک به مدت 15 دقیقه روی پوست صورت بماند سپس آن را با آب ولرم بشویید.
تقویت مو با آب پیاز: مو ها برای رشد به ماده کلاژن احتیاج دارند. پیاز حاوی ترکیبات گوگردی است که باعث افزایش فراوری کلاژن می گردد و به همین جهت برای رشد و تقویت مو ها بسیار مناسب است. برای تقویت رشد مو ها می توانید از آب پیاز به صورت ماسک بهره ببرید.
برای تهیه ماسک فقط کافیست آب پیاز تازه را بگیرید و به آرامی روی مو ها و پوست سر ماساژ دهید. پس از اینکه آب پیاز را به خوبی روی مو ها ماساژ دادید اجازه دهید به مدت 15 دقیقه روی سر بماند سپس با آب ولرم و شامپو سر را با دقت بشویید.
جلوگیری از پیری پوست: پیاز حاوی ویتامین ها و آنتی اکسیدان هایی است که برای پوست صورت بسیار مفید هستند. پیاز سرشار از ویتامین A، ویتامین E، ویتامین C و کورستین است که روند پیری پوست را به تعویق می اندازند و باعث سفت شدن و شاداب تر شدن پوست صورت می شوند.
برای تأثیر بیشتر پیاز بر روی پوست صورت باید به صورت موضعی استفاده گردد. برای این منظور می توانید از ماسک پیاز و عسل که یک محافظ طبیعی برای پوست صورت است بهره ببرید. به این منظور 1 قاشق غذاخوری آب پیاز را بگیرید (اگر پیاز تازه باشد بهتر است) سپس 1 قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. ماسک پیاز و عسل را به مدت 30 دقیقه روی پوست صورت و گردن قرار دهید، سپس با آب سرد بشویید.
از بین بردن سلول های سرطانی با یاری پیاز: یکی از خواص پیاز برای بدن، پیشگیری از رشد سلول های سرطانی است. در سال های اخیر این بیماری رشد بی سابقه ای داشته است، مصرف پیاز می تواند تا حد زیادی از رشد آن در بدن جلوگیری کند. زیرا این ماده غذایی حاوی مقادیر بالایی از کوارستین و آنتوسیانین است. این دو عنصر در متوقف کردن سلول های سرطانی تأثیر زیادی دارند. براساس تحقیقات اجرا شده، معین شده است افرادی که روزانه اندازه کمی از پیاز مصرف می نمایند، کمتر در معرض بیماری سرطان قرار می گیرند. برای این منظور باید پیاز قرمز خام را در برنامه غذایی خود بگنجانید. زیرا تأثیر آن از پیاز پخته و پیاز سفید بیشتر است.
تقویت سیستم ایمنی: یکی دیگر از خواص درمانی پیاز تقویت سیستم ایمنی بدن است. وجود چندین نوع ماده معدنی مقوی در پیاز باعث رشد و بهبود عملکرد گلبول های سفید می گردد. در کشور های سرد و در فصل زمستان، از پیاز به عنوان یک داروی گیاهی استفاده می گردد. اگر زمانی که یکی از اعضا خانواده به بیماری آنفلونزا یا سرماخوردگی مبتلا شد، با گذاشتن چند تکه پیاز در گوشه های اتاق، می توانید از انتشار ویروس جلوگیری کنید.
درمان درد گوش با پیاز: یکی دیگر از خواص پیاز تسکین درد گوش است. برای کاهش درد ناشی از عفونت می توانید آب پیاز را تهیه کنید و پس از اینکه آن را جوشاندید، اجازه دهید تا خنک گردد. سپس این مایع را با قطره چکان در داخل گوش بچکانید. با این کار درد گوش تسکین می یابد.
پیاز سلامت قلب را بهبود می بخشد: یکی دیگر از خواص درمانی پیاز بهبود عملکرد قلب است. پیاز حاوی مقادیر بالایی از سولفور است و بیماری های قلبی را درمان می نماید. بعلاوه وجود کوارستین موجود در پیاز، به بهبود بیماری قلبی یاری می نماید. پیاز خاصیت ضدالتهابی نیز دارد. از سوی دیگر این ماده خوراکی با کاهش کلسترول خون، خطر ابتلا به سکته قلبی را تا حد زیادی رفع می نماید. تحقیقات دانشگاه کمبریج انگلستان نشان داده است، کسانی که پیاز مصرف می نمایند، فشارخون آن ها تنظیم می گردد. این عامل نقش مهمی در جلوگیری از خطر سکته قلبی دارد.
با پیاز قندخون را کنترل کنید: یکی دیگر از خواص شگفت آور پیاز، کنترل قندخون در بیماران دیابتی است. کوارستین موجود در پیاز تأثیر زیادی در افزایش انسولین بدن دارد. در نتیجه اندازه قند اضافه خون دفع می گردد. البته پزشکان توصیه می نمایند پیاز باید به همراه متافورمین مصرف گردد تا بر روی قند خون تاثیر مثبت بر جای بگذارد.
تقویت معده و هضم غذا با پیاز: یکی دیگر از خواص پیاز یاری به بهبود دستگاه گوارش است. انولین موجود در پیاز یک منبع غذایی مهم برای باکتری های مفید در روده ها محسوب می گردد. انولین نوعی فیبر است که به تقویت باکتری های مفید روده یاری می نماید. پیاز با تقویت روده به دفع آسان تر مواد زائد بدن یاری می نماید؛ بنابراین این ماده خوراکی در درمان مشکل یبوست مؤثر است. بعلاوه پیاز بیماری اسهال را نیز درمان می نماید. یکی دیگر از خواص درمانی پیاز، یاری به هضم غذا و بهبود عملکرد معده است. البته افرادی که به بیماری نفخ معده مبتلا هستند، باید از مصرف پیاز خام خودداری نمایند.
پیشگیری از پوکی استخوان: پیاز حاوی اندازه زیادی پتاسیم است. این ماده اندازه سدیم در بدن را کاهش می دهد. سدیم نیز یکی از عوامل دفع کلسیم از بدن است که پوکی استخوان را در پی دارد. اما پیاز قادر است سدیم را خنثی کند. در نتیجه از دفع کلسیم و بیماری پوکی استخوان پیشگیری می گردد. افراد میانسالی که روزانه پیاز مصرف می نمایند، نسبت به کسانی که پیاز نمی خورند، استخوان های محکم تری دارند. بعلاوه این ماده خوراکی بر روی تراکم استخوان های زنان بالای 50 سال تأثیر مثبت دارد.
بهبود بهداشت دهان و دندان: پیاز یک ماده ضدباکتریایی نیز محسوب می گردد. به طوری که قادر است با جذب میکروب ها، از رشد و تکثیر آن ها جلوگیری کند. اگرچه مصرف پیاز خام باعث بوی بد دهان می گردد، اما این کار تأثیر شگفت انگیزی بر روی بهداشت و سلامت دهان و دندان دارد. وقتی پیاز خام مصرف می کنید، میکروب های دهان از بین می رود. بعلاوه این ماده خوراکی تأثیر ضدالتهابی دارد و قادر است زخم های دهان را نیز بهبود بخشد.
منبع: فرادید