چندبار دستشویی رفتن در روز طبیعی است؟
به گزارش وبلاگ پیوست، دستشویی رفتن در روز چند بار باید باشد؟ آیا تابه حال کنجکاو بوده اید که بدانید چند بار اجابت مزاج در روز طبیعی محسوب می گردد؟

تعداد دفعات منظم دستشویی رفتن در روز و دفع مدفوع نشان دهنده سلامت انسان است؛ اما اگر با تغییراتی روبرو شد ممکن است یک بیماری در بدن وجود داشته باشد. متخصصان معتقدند هرگونه تغییر در اجابت مزاج می تواند نشان دهنده وجود یک بیماری یا اختلال خاص در بدن باشد، پس اگر می خواهید با دلایل تغییر در دفع آشنا شوید در این مطلب همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
چند بار در روز باید دستشویی کرد؟
مقدار ثابتی برای تعداد دفعاتی که فرد باید دستشویی کند، وجود ندارد؛ به عنوان یک قاعده کلی، دفع مدفوع سه بار در یک روز، تا سه بار در هفته نرمال است.
چه چیزی می تواند بر تعداد دستشویی رفتن در روز تاثیر بگذارد؟
عوامل متعددی می توانند بر مقدار و چگونگی فرم مدفوع شما تاثیر بگذارند. این گزینه ها، می توانند شامل موارد زیر باشند:
رژیم
فیبرهای حلال و غیرقابل حل در اشکال غلات کامل، سبزی ها، و میوه ها می توانند توده هایی را به مدفوع شما اضافه نمایند و حرکات روده را ترویج دهند. اگر مقدار قابل توجهی از این غذاها را در رژیم غذایی خود نداشته باشید، ممکن است به طور مرتب دستشویی نروید.
مایعات
ازآنجاکه روده بزرگ آب اضافی را جذب می نماید، نوشیدن مایعات به مقدار ناکافی مدفوع را سفت می نماید و دستشویی رفتن را دشوارتر می نماید.
سطح فعالیت
حرکات حلقوی، حرکت روده ای داخلی است که مواد غذایی هضم شده را جلو می برد تا به عنوان مدفوع دفع گردد. شما می توانید به همراه فعالیت بدنی، مانند پیاده روی و یا درگیرشدن با دیگر اشکال ورزشی، به این حرکت یاری کنید.
بیماری مزمن یا حاد
بعضی بیماری های مزمن نظیر بیماری روده ملتهب (که شامل بیماری کرون و کولیت و زخم معده) است، می تواند باعث افزایش حرکات روده پس از دوره های یبوست گردد.
هورمون ها
بعضی از زنان در روزهای منتهی به پریود و در شروع دوره خود به دفعات بیشتری دستشویی می روند.
عوامل اجتماعی
بعضی افراد در دستشویی رفتن در مکان های عمومی، در محل کار، یا زمانی که افراد دیگر در آن نزدیکی هستند، مشکل دارند.
سن
هرچه پیرتر می شوید و سن بالاتر می رود، احتمال بیشتری وجود دارد که به یبوست مبتلا شوید.
چه زمانی باید به پزشک در خصوص تعداد حرکات روده مراجعه کرد؟
چه به خاطر بیماری باشد یا تغییر در فعالیت و یا رژیم غذایی، هرکسی تغییر در حرکات روده اش را در زمان هایی تجربه می نماید. بااین حال، تغییراتی که بیش از یک هفته طول می کشد، ممکن است موجب نگرانی گردد. بعضی علائم نیز وجود دارند که نشان می دهند شما در این موارد باید در پی توجه اورژانسی پزشک باشید. این موارد عبارت اند از:
- وجود خون در مدفوع که ممکن است قرمز یا سیاه به نظر برسد و شبیه بافت پودر قهوه را داشته باشد.
- عدم وجود حرکت روده در بیش از سه روز
- درد شکمی شدید و تیز
- اگر شما به طور مرتب دچار یبوست یا اسهال شدید هستید، باید پزشک خود را ببینید.
آیا ممکن است در یک روز بیش از حد دستشویی کرد؟
درصورتی که فرد، معمولاً در طول روز به طور مرتب مدفوع می نماید و مدفوعش نرم و صاف است و عبورش راحت است، پس جایی برای نگرانی ندارد. اما اگر مدفوع خیلی آبکی و یا شل باشد، ممکن است بعضی خطرات سلامتی مرتبط با مایع و کاهش الکترولیت وجود داشته باشد که همراه با اسهال است.
پیشنهاد دیدنی: ویدیوی خواص لیموترش برای سلامتی+ویدیو را از دست ندهید.
منبع: پیام دلتا