نحوه ثبت نام وام ازدواج در سامانه ، شرایط لازم و نکات ضروری

به گزارش وبلاگ پیوست، ثبت نام وام ازدواج در سامانه وام ازدواج و شرایط لازم و نکات ضروری در وبسایت این سامانه. تسهیلات وام ازدواج ، مدارک مورد احتیاج ، شرایط ضامن های وام ازدواج از جمله مواردی است که زوج های جوان بایستی قبل از هرگونه اقدامی در نظر بگیرند.

نحوه ثبت نام وام ازدواج در سامانه ، شرایط لازم و نکات ضروری

ثبت نام وام ازدواج

در فروردین ماه سال 95 در جریان آنالیز بودجه کشور، در مجلس شورای اسلامی نمایندگان مردم تصویب کردند که وام ازدواج جوانان از 3 میلیون تومان به 10 میلیون تومان با بازپرداخت 4 ساله از محل سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری برای هر یک از زوجین افزایش یابد و هر بانک به اندازه سهمی که از سپرده های قرض الحسنه دارد، در اعطای وام قرض الحسنه هم مشارکت کند. با توجه به این مطلب زوجین می بایست نکات ضروری در رابطه با وام های ازدواج بدانند تا در فرایند بانکی دریافت این نوع وام ها با مشکلاتی روبرو نشوند.

وام ازدواج 30 میلیون تومانی

در بند ب تبصره 16 لایحه بودجه 1397 کل کشور، مشابه سال های 1395 و 1396، علی رغم وجود تورم حدود 10 درصدی در سال های مزبور، مبلغ 100 میلیون ریال برای تسهیلات ازدواج برای هریک از زوجین درنظر گرفته شده است و نسبت به قانون بودجه دو سال گذشته تغییر نیافته است. این در حالی است که دولت مصوب نموده که سقف وام ازدواج در سال 97 به 15 میلیون تومان افزایش یابد.

با توجه به شرایط مالی کشور در سال 98 و تورم چندین درصدی دولت خود را موظف به افزایش وام ازدواج نموده است.

گفتنی است؛ وام ازدواج جوانان در سال 98 از 15 میلیون تومان به 30 میلیون تومان برای هر یک از زوجین (در مجموع 60 میلیون تومان) افزایش یافته و با دوره بازپرداخت 5 ساله (اقساط 60 ماهه) مشخص شد.

قبل از هرگونه اقدام موارد زیر را در نظر بگیرید

  • مطالعه دقیق شرایط و دستورالعمل اخذ وام ازدواج ، قبل از ثبت نام .
  • ثبت نام و تکمیل فرم مربوطه به وسیله سایت برای هر یک از زوجین بصورت جداگانه.
  • دریافت کد رهگیری 10 رقمی.
  • مراجعه به سایت پس از مشخص شعبه، جهت اطلاع از شعبه عامل اعطای وام ازدواج.

توجه : مدت زمانی مشخص شعبه از سوی بانک ها با توجه به میزان منابع قرض الحسنه قابل اعطای بانک، مورد اقدام قرار خواهد گرفت.

  • مراجعه به شعبه معرفی شده ظرف حداکثر 12 روز کاری، با به همراه داشتن مدارک لازم.
  • اتمام مراحل اخذ وام در شعبه مربوطه.

نکات ضروری در خصوص سامانه ثبت نام وام ازدواج و حضور در بانک

  • کلیه بانک ها نسبت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به وسیله سامانه اقدام انجام نمی دهندصرفاً بانک های پذیرفته شده در سامانه قرض الحسنه ازدواج (که دارای منابع سپرده ای قرض الحسنه می باشند) به متقاضیان رسیدگی خواهند کرد.

  • برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، ثبت نام یکی از زوجین کافی نیست. زوج و زوجه باید هر کدام به طور جداگانه ثبت نام وام ازدواج نمایند.

  • برای اخذ تسهیلات ازدواج، داشتن عقد نامه رسمی صادر شده از دفتر خانه های ازدواج و طلاق الزامی است

  • تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به هیچ وجه به ازدواج دوم تعلق نمی گیرد حتی اگر در ازدواج اول وام نگرفته باشید.

  • مابه التفاوت تسهیلات ازدواج به متقاضیانی که در ازدواج اول خود از تسهیلات کمتری نسبت به مبالغ فعلی استفاده نموده اند و مجداً ازدواج می نمایند تعلق نخواهد گرفت.

  • ثبت نام وام ازدواج به وسیله پست امکان پذیر نمی باشد و تنها راه ثبت نام زوجین به وسیله سامانه http://ve.cbi.ir امکان پذیر است.
  • استفاده از تسهیلات ازدواج، دارای محدودیت سنی نمی باشد.

  • حداقل سن جهت دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای دختران 13 سال تمام شمسی و برای پسران 15 سال تمام شمسی می باشد. گفتنی است تسهیلات ازدواج برای افراد زیر 18 سال به، ولی و یا قیم قانونی پرداخت می گردد.

  • متقاضیان به این نکته توجه داشته باشند که پس از ثبت نام وام ازدواج اگر به هر دلیلی در زمان مقرر شده به شعبه مشخص شده مراجع ننموده باشند و مشخصات فرد حذف شده باشد مجددا می توانند در این سامانه ثبت نام نمایند.

  • متقاضی پس از ثبت نام برای یک بانک می تواند ثبت نام خود را باطل و برای یک بانک دیگر ثبت نام نماید. چنانچه پس از تاریخ مشخص شعبه از سوی بانک، متقاضی به مدت دو هفته به شعبه مورد نظر مراجعه ننماید، اطلاعات شخص از سامانه حذف و می تواند مجدداً ثبت نام نماید.

  • مدت زمان مقرر جهت تکمیل مدارک پس از پذیرش متقاضی از طرف بانک حداکثر 2 ماه می باشد. بدیهی است پس از گذشت فرصت موصوف و عدم تکمیل مدارک مربوطه، نام متقاضی از سامانه ازدواج حذف می گردد تا امکان بهره مندی سایر متقاضیان در صف از تسهیلات مذکور و شفافیت عملکرد بانک هابه عمل آید.

  • براین اساس، متقاضیان مذکور، با رعایت سایر شرایط سامانه ازدواج می توانند در صورت تمایل و واجد شرایط بودن، نسبت به ثبت نام مجدد در سامانه اقدام نمایند.

  • متقضاییان دقت داشته باشند در صورت اتمام اعتبار بانک های یک استان و یا افزایش بیش از حد مراجعین به بانک های استان مورد نظر، امکان ثبت نام برای متقاضی جدید میسر نمی باشد؛ لذا متقاضی می بایست در فرصت های بعدی برای ثبت نام به سامانه مراجعه نماید.

  • با ایجاد امکانات جدید متقاضیان می توانند نسبت به تغییر بانک و هر نوع ویرایش اطلاعات خود اقدام نمایند.

  • متقاضیان تسهیلات قرض الحسنه ازدواج فقط از تاریخ وقوع عقد تا انتها سال بعد، مهلت ثبت نام وام ازدواج جهت استفاده از تسهیلات موصوف را دارند.

  • به منظور تسهیل و تسریع در اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بهتر است متقاضی و همسر وی در یک بانک و یک شهر (محل سکونت مرد) ثبت نام نمایند.

  • جهت ثبت نام وام ازدواج می بایستی کلیه اطلاعات متقاضی در سـامانه درج گردد لیکن در صورت دارا بودن وکالتنامه معتبر وکیل افراد متقاضی می تواند جهت دریافت تسهیلات به بانک مراجعه و تسهیلات را دریافت نماید.

  • در صورت ارائه گواهی ازدواج که از سوی سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده و ممهور به مـهر کنسولگری ایران نیز گردد (به عنوان سـند ازدواج) متقاضیان خارج از کشور نیز می توانند ثبت نام نمایند.

  • ارائه اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسـط مراکز اقلیت های دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد، معادل عقدنامه تلقی شده واین متقاضیان نیز می توانند در سامانه ثبت نام نمایند.

  • بر حسب مصوبات بیست و نهمین صورتجلسه کمیسیون اعتباری مورخ 16/6/1393 اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به اتباع خارجی تعلق نمی گیرد.

شرایط عمومی متقاضیان تسهیلات ازدواج

  1. دارا بودن تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران .
  2. به هر یک از زوجین مبلغ 300 میلیون ریال تسهیلات ازدواج تعلق می گیرد .
  3. دارا بودن کارت ملی (موقت یا دایم) و کد پستی محل سکونت متقاضی .

مدارک مورد احتیاج برای ثبت نام وام ازدواج

  1. اصل و کپی سند ازدواج .
  2. اصل و کپی کلیه صفحات شناسنامه های زوجین .
  3. اصل و کپی شناسنامه های ضامنین .
  4. اصل و کپی کارت ملی (موقت یا دایم) زوجین .
  5. اصل و کپی کارت ملی (موقت یا دایم) ضامن .
  6. کد پستی ده رقمی و آدرس کامل محل سکونت زوجین .
  7. کد رهگیری ده رقمی دریافتی از سایت پس از مرحله ثبت نام وام ازدواج .

شرایط ضامنین (یکی از موارد ذیل به تشخیص بانک مربوطه)

  1. چنانچه متقاضی دریافت تسـهیلات ازدواج، کارمند رسمی یا پیمانی دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهاد ها و موسسات عمومی (نظیر شهرداری و بنیاد، کمیته امداد، هلال احمر) باشد، ارائه گواهی تـعهد کسر اقساط از سازمان مربوطه به همراه ارائه فـیش حقوق و حکم کارگزینی، و در صورتیکه مانده حقوق نامبرده کفایت نماید، احتیاجی به اخذ ضامن نمی باشد.

  2. ضمانت یک نفر کارمند رسمی، پیمانی، بازنشسته دولت، نیروی نظامی و انتظامی، نهـاد ها و مـوسسات عمومی (نظیرشهرداری و بنیاد، کمیته امداد، هلال احمر)، کارگر یا کارمند شرکت های تولیدی صنعتی عظیم و فعال، با ارائه آخرین فیش حقوقی و حکم کارگزینی و ...

  3. ضمانت یک نفر کاسب دارای پروانه کسب که در زمان اعطای تسهیلات دارای فعالیت مالی دایر باشد.

  4. ضمانت یک نفر دارنده حساب جاری فعال و خوش حساب که به تایید و تشخیص شعبه پرداخت نماینده رسیده باشد.

  5. در خصوص متقاضیان تسهیلات در مناطق روستایی، ضمانت یک نفر ساکن روستا که اهلیت و صلاحیت وی توسط شورای اسلامی روستا تایید گردد (ممهور به مهر شورا).

روش ثبت نام وام ازدواج

کلیه متقاضیان وام ازدواج که واجد شرایط فوق می باشند ، ابتدا باید طریق سامانه http://ve.cbi.ir ثبت نام نموده و در صورت موفقیت آمیز بودن مراحل ثبت نام ، یک کد رهگیری ده رقمی که کاملا محرمانه بوده و مربوط به متقاضی می باشد ، به شخص ثبت نام نماینده داده می گردد.

متقاضیان موظف هستند جهت اطلاع از شرایط ثبت نام وام ازدواج خود و هـمچنین نام شعبه مربوطه جهت مراجعه برای اخذ وام ازدواج، به به سامانه ذکر شده مراجعه نمایند و در صورتیکه شعبه عامل اعطای وام برای متقاضی مشخص شده باشد باید با در دست داشتن مدارک مورد احتیاج، ظرف مدت زمانی که از طرف سایت اعلام می گردد، به شعبه مربوطه مراجعه نموده و نسبت به اتمام مراحل اخذ وام اقدام نمایند.

مدت بازپرداخت تسهیلات و کارمزد

  • مدت بازپرداخت تسهیلات 60 ماهه با اقساط مساوی بوده و سررسید اولین قسط ، یک ماه پس از پرداخت تسهیلات مزبور می باشد .
  • نرخ کارمزد تسهیلات قرض الحسنه ازدواج 4 درصد مشخص می گردد .

دستور العمل اجرایی پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج ایثارگران

  • تسهیلات موضوع این دستور العمل از محل منابع قرض الحسنه بانک های عامل و به میزان دو برابر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای افراد عادی پرداخت می گردد.
  • متقاضی ایثارگری می تواند در سامانه ازدواج ثبت نام نماید که همانند سایر متقاضیان ازدواج، ازدواج اول وی بوده و حداکثر از تاریخ وقوع عقد تا انتها سال بعد نسبت به ثبت نام وام ازدواج در سامانه اقدام نماید.
  • با توجه به ماده (50) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، افراد ایثارگر مشمول، صرفا شامل خود جانبازان، آزادگان و فرزندان آنان و فرزندان شاهد می باشند.
  • متقاضیان موضوع این دستور العمل می باید علاوه بر مدارک مورد درخواست بانک، نسبت به اخذ و ارائه معرفی نامه از بنیاد شهید و امور ایثارگران مبنی بر انطباق شرایط متقاضی با اشخاص موضوع ماده 50 قانون جامع ایثارگران نیز به بانک عامل اقدام نمایند.
  • مدت بازپرداخت تسهیلات موصوف، همانند سایر متقاضیان حداکثر 5 سال (60 ماه) می باشد.
  • پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل از زمان ابلاغ مصوبه قابل اجرا می باشد.
  • رعایت سایر شرایط و ضوابط اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای این تسهیلات الزامی می باشد.
منبع: setare.com

به "نحوه ثبت نام وام ازدواج در سامانه ، شرایط لازم و نکات ضروری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه ثبت نام وام ازدواج در سامانه ، شرایط لازم و نکات ضروری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید