آشنایی با فواید شگفت انگیز سیب

به گزارش وبلاگ پیوست، سیب دارای ویتامین و مواد مغذی زیادی است وخوردن یک سیب در روز شما را از رفتن نزد دکتر بی احتیاج می نماید، با خواص سیب برای سلامتی آشنا شوید.

آشنایی با فواید شگفت انگیز سیب

ارزش تغذیه ای سیب

فهرست بلندبالای خواص سیب به ترکیبات تشکیل دهنده آن برمی گردد. سیب سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، عناصر مغذی و ترکیبات آلی باارزش است. ویتامین C، ویتامین K، ویتامین ب6 و ریبوفلاوین از ویتامین های موجود در سیب هستند. پتاسیم، مس، منگنز و منیزیم مواد معدنی مفیدی هستند که در سیب یافت می شوند. سیب سرشار از فیبر است و مصرف یک وعده سیب، 12 درصد از احتیاج روزانه ما را به فیبر تأمین می نماید. راز خواص سیب در ترکیبات آلی تشکیل دهنده آن نهفته است. سیب سرشار از فیتونوترینت ها و فلاوونوئیدهایی مانند کوئرستین، اپی کاتچین و فلوریدزین است. علاوه بر اینها، سیب ترکیبات پلی فنلی متنوعی را نیز در خود جای داده است.1

مزایای سیب برای سلامتی

ضد سرطانسیب ،دارای توانایی های ضدسرطان قوی است ،که بدن را از شر سلول های سرطانی ایمن نگه میدارد ؛ این، یکی از برترین مزایای سیب است .دانشمندان انجمن تحقیقات سرطان آمریکا هم، موافق هستند که مصرف سیب می تواند خطر ابتلا به سرطان پانکراس را تا 23 درصد کاهش دهد و بعلاوه چند ترکیب در پوست سیب، نشان می دهد که پوست سیب هم پتانسیل رشد در برابر سلولهای سرطانی را دارد که، به وسیله محققان دانشگاه کورنل تعیین شده است. علاوه بر این ،سرطان کولورکتال را می توان با مصرف فیبر از بین برد بنابراین دفعه بعد که پوست سیب را در زباله می اندازید، به ارزش غذایی آن فکر کنید.

ضد کلسترولسیب حاوی مقدار زیادی فیبر می باشد.موقعی که ما سیب میخوریم فیبرهای محلول با چربی های روده رقابت می نمایند.این رقابت بین الیاف و چربی، باعث کاهش جذب (LDL) چگالی لیپوپروتئین و سطح کلسترول بد و یا افزایش جذب (HDL)، چربی لیپو پروتئین و کلسترول خوب می گردد که این باعث تنظیم و یا از بین رفتن کلسترول های مضر در بدن می گردد.2

یاری به هضم غذاسیب سرشار از فیبر است که باعث تسهیل هضم مواد غذایی می گردد. مصرف منظم سیب به حرکات روان روده، جلوگیری از یبوست و اختلالات معده یاری می نماید. فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی ماست. فیبر حجم مدفوع را افزایش می دهد و به حرکت روان تر آن یاری می نماید. سیب با افزایش ترشح شیره های گوارشی و معدوی باعث افزایش جذب مواد مغذی می گردد. بعلاوه به زدودن کلسترول اضافی از رگ ها و عروق خونی یاری می نماید و به لطف این خاصیت، سلامت قلب را تضمین می نماید و احتمال بروز تصلب شرایین را کاهش می دهد.

حفظ سلامت دستگاه گوارشباکتری های مفیدی که در بدن ما زندگی می نمایند، نقش ضروری و غیرقابل انکاری در حفظ سلامتی ما دارند. سیب به طرز چشمگیری عملکرد باکتری های موجود در روده بزرگ را بهبود می بخشد. مطالعات اولیه نشان می دهد سیب سوخت وساز و تعادل باکتری ها را در داخل دستگاه گوارش تغییر می دهد. نتیجه این تغییر، جذب حداکثری مواد مغذی و نابودی باکتری های مضر و سموم است.

درمان کم خونیسیب به واسطه وجود مقدار چشمگیری آهن در درمان کم خونی مؤثر است. معمولا کم خونی ناشی از کمبود هموگلوبین در خون است. این مشکل با افزایش دریافت آهن از مواد غذایی قابل حل است. آهن نقش مهمی در فراوری گلبول های قرمز دارد. با افزایش تعداد گلبول قرمز در خون، نه تنها از کم خونی پیشگیری می گردد، بلکه با اکسیژن رسانی کافی، عملکرد اندام ها بهبود می یابد.2

جلوگیری از زوال عقلیک مطالعه در سال 2008 نشان داد که خوردن سیب به نفع سلامت سلول های عصبی است. این سلول های نورون را در برابر فشار عصبی استرس اکسیداتیو محافظت نموده و نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به اختلالات عصبی مانند بیماری آلزایمر ایجاد می نمایند.

بهبود سلامت مغز و اعصابدر سال 2006 میلادی نتایج یک مطالعه در مجله زیست شناسی تجربی که یکی از مجلات معتبر پزشکی است منتشر شد. این مطالعات نشان می داد که کورستین که یکی از آنتی اکسیدان های سرشار است، در سیب می باشد در ایجاد یکی از دو ترکیبی که باعث کاهش مرگ سلولی به وسیله التهاب سلول های عصبی و اکسیداسیون ها است، دخیل می باشد. به علاوه مطالعه دیگری که در این خصوص انجام شد نشان میداد مصرف آب سیب سبب فراوری استیل کولین در مغز شده و درنتیجه حافظه را بین موش ها بهبود می دهد.

کاهش خطر سکته مغزیمطالعه بر روی 9208 زن و مرد نشان داد که کسانی که بیشترین مقدار سیب را در طول مدت 28 سال مصرف نموده بودند خطر کمتری برای ابتلا به سکته مغزی دارند.3

کنترل دیابتکنترل قند خون در بیمارانی که از دیابت رنج می برند بسیار لازم است. پلی فنل های موجود در سیب ارتباط مستقیمی با کاهش جذب کربوهیدرات دارند، به این ترتیب سیب از نوسان قند خون جلوگیری نموده و به کنترل دیابت یاری می نماید. پلی فنل ها جذب گلوکز را در دستگاه گوارش کاهش داده و ترشح هورمون انسولین را از لوزالمعده افزایش می دهند. انسولین برای کنترل قند خون لازم است. پلی فنل ها با تأثیر بر گیرنده های انسولین موجود در سلول ها، باعث کاهش قند موجود در خون و افزایش جذب آنها به وسیله سلول ها می گردد. این فرایند برای سوخت وساز و عملکرد مناسب اندام ها لازم است. سیب یکی از برترین غذاها برای افزایش سلامتی کسانی است که از بیماری دیابت رنج می برند.

مقابله با بیماری های قلبیسیب کلسترول موجود در بدن را کاهش می دهد و این راهکاری قوی در مقابل ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. خوردن روزانه یک سیب تا حد زیادی سلامت قلب را تضمین می نماید. فعالیت آنتی اکسیدانی سیب باعث کاهش اکسیداسیون چربی ها (پراکسیداسیون لیپید) می گردد. به این ترتیب تأثیر منفی تری گلیسیرید ها و انواع مختلفی از چربی های موجود در رگ های خونی تا حد زیادی خنثی می گردد. سیب با داشتن فلاوونوئیدهایی به نام کوئرستین که در پوست آن وجود دارد، می تواند مقدار پروتئین واکنشی سی (CRP) را در رگ های خونی کاسته و التهاب این رگ ها را کاهش دهد. این پروتئین با التهابات موجود در سیستم قلبی عروقی ارتباط مستقیم دارد و کاهش مقدار آن، سلامت قلب را افزایش می دهد.1

جلوگیری از هموروئیدهموروئید ها به دلیل فشار بیش از حد در ناحیه لگن و رکتوم(مقعد و راست روده) که باعث ایجاد تورم رگها در کانال مقعد می گردد، به وجود می آید.در حالی که این امر ،تهدید نماینده زندگی نیست، اما فعالیت های روزانه را دردناک می نماید.محتوای فیبری موجود در سیب باعث کاهش فشار می گردد، که درد را نیز کاهش می دهد (هنگام دفع مدفوع).

کاهش وزنفیبر موجود در میوه ها، معده را با کالری کمتری پر می نماید.کاهش دریافت کالری همراه با از بین بردن حس گرسنگی. این موضوع اجازه می دهد تا چربی های انباشته شده بدن سوخته شوند، که باعث کاهش وزن می گردد.

دندان های سفیدترگاز زدن و جویدن این میوه ،باعث افزایش ترشح بزاق در دهان می گردد که باعث دیرتر افتادن دندان ها می گردد.این میوه ،قطعا می تواند بازدید ناخوشایند به دندانپزشک را بسیار کمتر کند.2

مراقبت از پوستخواص عسل بر همگان تعیین است. استفاده از ماسک های سیب و عسل یا سیب و شیر در صورت مصرف موضعی می تواند باعث درخشندگی پوست گردد. این ویژگی از خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در پوست و گوشته سیب ناشی می گردد. این ترکیبات اثر رادیکال های آزاد ناشی از افزایش سن و ایجاد چین و چروک را کاهش می دهد. علاوه بر این، سیب با افزایش گردش خون به جایگزینی سلول های مرده و ترمیم سلول های آسیب دیده یاری می نماید و باعث می گردد فرد جوان تر به نظر بیاید.1

پی نوشت:

1.www.chetor.com

2.www.namnak.com

3.www.snn.ir

منبع: راسخون

به "آشنایی با فواید شگفت انگیز سیب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با فواید شگفت انگیز سیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید